atenție, cei cu panouri fotovoltaice: cum puteți profita de cea mai lungă și însorită zi din an

Vineri este solstițiul de vară, adică începutul verii astronomice. Este cea mai lungă zi din an, iar asta e de bine. Nu doar pentru cei care doresc să profite de vremea bună, dar și pentru cei care folosesc energia solară. Ce înseamnă asta și cum se poate profita la maxim de această zi, dar și de restul verii, vă sfătuiesc specialiștii de la Green Seiro.

Randament maxim
Vineri, pentru că este cea mai lungă zi din an, randamentul panourilor fotovoltaice este maxim. ”Lumină și soare mai mult înseamnă mai multă energie înmagazinată. Așa că ce se produce acum se va putea folosi mult timp de acum încolo. Sau, dacă aveți activități pentru care e necesară energie electrică, acum e momentul să le faceți. Se produce energie din plin, cât să și înmagazinați”, spune Paul Varga, manager Green Seiro Sibiu. Același lucru se va întâmpla pe tot parcursul verii, așa că acum e momentul de profitat pentru tot ce înseamnă consum de energie. E pe gratis!

De la soare la facturi zero
Cei care au deja instalate panouri fotovoltaice știu că nu mai au de plătit nimic. Pentru cei care se gândesc să le instaleze și să beneficieze de energia regenerabilă, sibienii de la Green Seiro le pot oferi cele mai bune soluții. Iar mărturiile celor care au beneficiat deja de serviciile Green Seiro și ale panourilor fotovoltaice instalate de ei sunt mai mult decât convingătoare.

Panourile solare sunt poate cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre reducerea costurilor pentru apă caldă, încălzire și energie electrică. Și asta pentru că panourile folosesc exclusiv energia solară, care este gratuită. Energia produsă se înmagazinează în niște baterii, astfel că o zi înnorată nu înseamnă că veți rămâne fără una dintre utilități. ”Costurile sunt undeva între 3 – 4000 de euro pentru apă caldă și 7- 8000 de euro pentru energie electrică.

atenție, cei cu panouri fotovoltaice: cum puteți profita de cea mai lungă și însorită zi din an

Evident că variază în funcție de dimensiunea sistemului, dar asta e media. O dată făcută această investiție beneficiarul nu mai are de plătit nimic nimănui, ceea ce îl face complet independent energetic. Asta înseamnă facturi zero, iar investiția inițială recuperată astfel în aproximativ 2 ani, în timp ce investiția în racordarea la un sistem clasic de furnizare a acestor servicii se amortizează în 10 ani”, explică Paul Varga.

Acestea sunt doar informațiile de bază care vă pot convinge utilitatea panourilor solare și fotovoltaice. Un drum până la biroul celor de la Green Seiro și specialiștii de acolo vă vor explica absolut toți pașii și tot ce e de făcut pentru a numai plăti facturi la stat.

Ultima oră

Comentariul meu