sute de elevi sibieni plătiţi lunar ca să înveţe o meserie

Aproape 300 de elevi sibieni vor studia în 12 clase de învăţământ dual, ceea ce înseamnă că vor învăţa meserie în fabricile din municipiul Sibiu şi vor fi plătiţi ca să facă asta.

Primarul Sibiului: Susţinem învăţământul dual. Meseria este în continuare o brăţară de aur

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, face apel la părinţii din judeţul Sibiu, să-i încurajeze pe copiii care au aptitudini, să urmeze o şcoală profesională, mai ales una în sistem dual, adică să înveţe meserie şi să primească burse lunar. „Ne arătăm susţinerea pentru învăţământul dual. Învăţământul dual este o formă de învăţământ profesional modernă şi care răspunde unei necesităţi stringente ale economiei noastre sibiene. (…) În anul şcolar 2019-2020 vom avea în Sibiu, în cinci unităţi de învăţământ se va desfăşura învăţământ profesional dual. Este vorba de trei colegii care participă şi două licee tehnologice, Colegiul „Independenţa”, unde vom avea cinci clase de învăţământ dual, Colegiul Economic „George Bariţiu”, unde vor fi trei clase şi Colegiul „Cibin” unde va fi o clasă. Tot câte o clasă va mai fi la Liceul Tehnologic „Avram Iancu” şi la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”. Deci, după cum am spus, 12 clase în total, în care vor învăţa 282 elevi”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor, marţi, într-o conferinţă de presă. Fodor a mai spus că „meseria este în continuare o brăţară de aur”.

Avantajele dacă înveţi o meserie de mic

Elevii care învaţă în sistem dual, beneficiază lunar, de burse din partea statului şi a companiilor, pot face practică în fabrici şi la final au asigurate locurile de muncă. Spre exemplu, un elev care merge trei ani de zile, la „Independenţa”, la una din cele două clase Continental beneficiază de următoarele: o bursă de 500 de lei în fiecare lună, transport gratis, cazare gratuită, masă gratis, învaţă o meserie şi are asigurat locul de muncă. Dacă este primul la învăţătură, la finalul anului Continental îl mai premiază cu alţi bani. Anul acesta, primii trei copii din clasa Continental au primit sume între 1.000 şi 2.000 de lei. Un elev care termină acum o clasă Continental şi se angajează la această firmă, beneficiază de un salariu net de peste 2.000 de lei. Înscrierile la Clasa Continetal se pot face în zilele de 24, 25 şi 26 iunie. Puteţi cere mai multe informaţii dacă sunaţi la numărul 0269.22.18.06.

Ultima oră

Comentariul meu