foto două clase noi la "independenţa" sibiu - apare și o specializare în premieră

Compania Continental din Zona Industrială Vest a Sibiului a anunţat marţi, că dublează numărul de clase de învăţământ dual la Colegiul Tehnic „Independenţa”. Din 24 iunie, elevii care au terminat clasa a 8-a se pot înscrie pentru cele 50 de locuri din cele două clase Continental de la „Independenţa”. Pentru prima dată, din acest an există o specializare „Electronică şi Automatizări”.

50 de locuri unde se pot învăţa meseriile care se caută la fabrica Continental

Copiii care termină clasa a 8-a şi vor să înveţe o meserie au posibilitatea să se înscrie în zilele de 24,25 şi 26 iunie, la cele două clase Continental de la „Independenţa”. Din acest an există două clase şi un profil nou – „Electronică şi Automatizări”. Fiecare clasă are 25 de locuri. Cealaltă clasă se numeşte „Electromecanică”.

„Independenţa” este cel mai mare liceu tehnologic din judeţul Sibiu 

Colegiul Tehnic „Independenţa” din Sibiu este cel mai mare liceu tehnologic din judeţul Sibiu şi prima şcoală cu învăţământ dual de la noi din judeţ. „Sunt mândră că şcoala noastră a fost prima şcoală din judeţul Sibiu, şcoală pilot în acest învăţământ în sistem dual. Copiii beneficiază de practică în cadrul companiilor, fiind la locul de muncă, cum s-ar zice. Colegiul Tehnic „Independenţa” reprezintă o entitată în învăţământul sibian, fiind cea mai mare şcoală tehnologică, cel mai mare liceu tehnologic. În prezent avem 1.001 elevi în 37 de clase. (…) de anul acesta vom avea încă două clase Continental, cu o specializare nouă (…) Electronică şi Automatizări”, a declarat marţi, directoarea de la „Independenţa”, profesoara Mirela Hanea. Potrivit acesteia, Primăria a investit deja un milion de lei în renovarea liceului şi continuă modernizările. Anul acesta se va renova internatul liceului şi se va pune un covor de asfalt nou în curte.

15.000 de euro investiţi în modernizarea laboratoarelor de la „Independenţa”

Compania Continental a anunţat marţi, că va investi în anul acesta 15.000 de euro în modernizarea şi dotarea laboratoarelor şi sălilor de curs de la „Independenţa”. „Investiţiile Continentalului sunt destul de mari în acest sistem de învăţământ. (…) Investiţiile făcute deja sunt undeva la 20.000 de euro, investiţii în laboratoare, săli, echipamente. Sunt în derulare pentru anul viitor, undeva la 15.000 de euro, iar cheltuielile anuale sunt destul de consistente, pentru că bursele elevilor şi restul, ajungem undeva pentru clasa a 9-a, undeva la 30.000 de euro, iar acum intrăm cu celelalte două clase, dacă sumarizăm toate cheltuielile ne ducem undeva la 100.000 de euro pe an, văzând toate clasele cumulate”, a declarat directorul de resurse umane de la Continental Sibiu, Lăcrămioara Dărăban.

Avantajele unui elev de la Continental: Job asigurat, bursă lunară, cazare, masă şi transport gratis

Un elev care intră în clasele Continental beneficiază de câteva avantaje: o bursă lunară de 500 de lei, dacă nu are nicio absenţă nemotivată de la orele de practică, bursă de merit între 1.000 şi 2.000 de lei la finalul anului dacă învaţă bine, transport, cazare gratuită pentru elevii din căminul „Independenţa”, masă gratuită în cantina Continental când face practică şi job asigurat în fabrică. Toţi cei care termină „Independenţa”, la clasele Continental, au asigurate locuri de muncă. Mai mult, sunt chiar obligaţi să lucreze 6 luni după ce termină studiile, în fabrica Continental. Un tânăr care termină clasa Continental şi se angajează acum în fabrica din Sibiu, câştigă lunar peste 2.000 de lei lunar, net. Continental este cel mai mare angajator privat din municipiul Sibiu cu 4.500 de salariaţi, potrivit celor de la Resurse Umane de aici.

Majoritatea care fac şcoala profesională îşi continuă studiile

Contrar a ceea ce pare, majoritatea celor care termină „Independenţa”, chiar şi clasele duale, preferă să mai înveţe după, nu doar să se angajeze, deşi au asigurate locurile de muncă, spun cei de la liceul sibian.

Cum te înscrii în clasa Continental

Cei interesaţi să se înscrie în clasele Continental pot cere informaţii dacă sună la numărul de telefon, 0269.22.18.06 sau scriu pe adresa de mail: scoala.duala@continental-corporation.com.

Continental mai înfiinţează şi la anul o clasă. Este nevoie de specializarea Mase Plastice

Conducerea de la „Independenţa” spune că la liceu mai este nevoie de o nouă specializare, de Mase Plastice. Cei de la Continental au anunţat deja că doresc şi anul viitor să aibă cel puţin o clasă la liceul sibian.

 

Ultima oră

Comentariul meu