foto - intervenție de amploare a pompierilor la depozitul mistuit de flăcări la jifa - este un exercițiu
FOTO arhivă

Depozitul Jifa, unde se adună și se depozitează uleiuri folosite, a ars aproape în totalitate în octombrie 2018. Atunci șeful ISU Sibiu spunea că s-a încălcat legea. Acum, după opt luni cei de la ISU au simulat, de această dată, un incendiu la depozitul Jifa.

În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, astăzi ,13 iunie a.c., începând cu ora 10 , Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic , situat în municipiul Sibiu , str. Drumul Ocnei.

foto - intervenție de amploare a pompierilor la depozitul mistuit de flăcări la jifa - este un exercițiu foto - intervenție de amploare a pompierilor la depozitul mistuit de flăcări la jifa - este un exercițiu foto - intervenție de amploare a pompierilor la depozitul mistuit de flăcări la jifa - este un exercițiu

Scenariul stabilit a fost ”stingerea unui incendiu izbucnit la camera de depozitare a deșeurilor periculoase situată în cadrul halei principale cu pericol de extindere și explozie datorită substanțelor combustibile depozitate.”

Întreg personalul aflat în interiorul halei s-a autoevacuat în cel mai scurt timp conform planului de apărare împotriva incendiilor al societății, iar trei persoane au fost surprinse de incendiul în interiorul halei fiind evacuate, în siguranță, ulterior de către salvatorii sibieni.

foto - intervenție de amploare a pompierilor la depozitul mistuit de flăcări la jifa - este un exercițiu

Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat.

Intervenția a fost dificilă din cauza pericolelor existente și a gradului ridicat de risc existent datorită domeniului de activitate a societății respective colectare, depozitare și transport substanțe periculoase.
La acest exercițiu au participat peste 30 de pompieri militari și paramedici cu 7 autospeciale ( stingere cu apă și spumă, descarcerare, salvare victime multiple și de asistență medicală specializată).

foto - intervenție de amploare a pompierilor la depozitul mistuit de flăcări la jifa - este un exercițiu

În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public , asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

 

Ultima oră

Comentariul meu