dinți drepți și un zâmbet de vedetă se obțin la dentvisage

Din ce în ce mai multe persoane adulte poartă aparat dentar. Pare cumva o modă, dar poate este doar rezultatul faptului că se conștientizează tot mai mult că o dantură aliniată nu doar ”dă bine”, ci este și un indicator al sănătății orale. Medicul care se ocupă cu acest aspect al dentiției este ortodontul, iar la DentVisage ortodonția este practicată de un medic specializat în această ramură a stomatologiei.

Ortodontul- specialistul care îndreaptă dinții
Dacă dinții sunt strâmbi nu este doar o problemă de estetică, pentru că de aici vor rezulta multe disfuncționalități în ceea ce înseamnă masticația. ”Atunci când vorbim despre dinții strâmbi vorbim și despre diverse probleme cu care vin pacienții: faptul că nu se mușcă cum trebuie poate duce la pocnituri ale maxilarului, musculatura feței se dezvoltă inegal, pot apărea chiar și dureri de cap sau încleștări ale dinților. În general când se sesizează o problemă pacientul se adresează medicului stomatolog. Dar, acesta ar trebui să îl îndrume către un ortodont, pentru că de cele mai multe ori problemele trebuie rezolvate de un specialist. Și cel mai bine este să se apeleze la ortodont din timp, pentru că e mai sănătos să se rezolve problema așa decât să se ajungă la șlefuirea dinților și la coroane”, spune medicul ortodont de la DentVisage.

dinți drepți și un zâmbet de vedetă se obțin la dentvisage

dinți drepți și un zâmbet de vedetă se obțin la dentvisage

Fizioterapia- un aliat
Astfel, ortodontul este cel care face anumite teste pentru a stabili planul de tratament de care are nevoie pacientul. ”În funcție de ce trebuie îndreptat și cât de gravă este problema se poate începe de exemplu cu o gutieră. Aceasta are rolul de a recentra articulațiile și de relaxare a musculaturii. La finalul acestei etape, se va trece la aparatul dentar, care este de mai multe tipuri”, explică ortodontul.

Purtarea gutierei sau a aparatului dentar este recomandată în paralel cu fizioterapia. ”La fizioterapie se aplică anumite tehnici care duc la relaxarea musculaturii feței, a gâtului, corectarea poziției capului. Toate acestea vor duce la eliminarea durerilor de cap și la o mușcătură îmbunătățită. De aceea, astfel de probleme ar fi indicat să se trateze interdisciplinar, ortodont împreună cu fizioterapeut. Iar la DentVisage avem ambele specializări”, spune ortodontul.

După ce tratamentul este finalizat pacientul va fi nevoit să poarte niște contenții. ”Acestea se poartă pentru a menține dantura în poziția obținută la finalul tratamentului. Cele fixe se montează în spatele dinților și se vor purta permanent, pacientul le simte, dar nu într-un mod deranjant. Cele mobile se poartă pe perioadă determinată”, explică medicul ortodont.

dinți drepți și un zâmbet de vedetă se obțin la dentvisage

Copiii- pacienți timpurii
Și pentru ca prevenția să dea rezultate și mai bune, copiii în jurul vârstei de 6 ani ar fi bine să facă o vizită ortodontului. ”Pe la 6 ani încep să se schimbe dinții și să apară măselele definitive. Copiii ar trebui monitorizați de la această vârstă de un ortodont pentru a se interveni din timp dacă e cazul, pentru că lucrurile se rezolvă mult mai simplu și mai eficient. Dacă dinții de lapte sunt frumoși și aliniați asta nu înseamnă că și cei definitivi vor fi așa”, spune medicul specialist de la DentVisage.

Așadar, îndreptarea dinților nu este un moft, pentru că o dantură încălecată duce la probleme de masticație și chiar de sănătate a maxilarului. La DentVisage se găsesc medici specializați în toate ramurile stomatologiei, deci implicit și un ortodont, dar și un fizioterapeut, care vă vor ajuta să aveți un zâmbet drept și o mușcătură corectă fără scrâșnit din dinți sau pocnituri ale maxilarului.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică