detalii despre scandalul din clubul de manele – lara, femeia transgender agresată: „mi-a propus să întrețin relații sexuale pe bani”
Lara (stânga) / Imagine din noaptea scandalului (dreapta)

Noi detalii ies la iveală în cazul scandalului din clubul de manele din Sibiu, ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Două femei trangender au fost agresate atunci atât fizic, cât și verbal. Ceea ce este de-a dreptul revoltător este faptul că, deși era lume în club în momentul izbucnirii scandalului, nimeni nu a intervenit să îi despartă.

Lara, una dintre femeile trans bătute violent în club, a povestit, pentru Ora de Sibiu, ce anume s-a întâmplat în acea noapte și cum anume a ajuns să fie lovită cu pumnii și picioarele în incinta unui cunoscut club din oraș.

Abordată de un individ căruia „nu i-a convenit” că este o femeie transgender
Potrivit acesteia, totul a început sâmbătă după ora 00, pe când ea și prietena ei se aflau într-un club de pe bulevardul Mihai Viteazu. Acolo, cele două au fost abordate de un individ. De la bun început, Lara i-a explicat că este o femeie transgender, pentru a nu exista discuții mai târziu. Bărbatul însă, extrem de revoltat, i-a mărturisit că „nu suportă travestiții”, moment în care aceasta i-a sugerat să plece de lângă el.

Agresorul i-a propus să întrețină relații sexuale orale pe bani
După câteva ore, cele două femei au decis să meargă în alt club, și anume în cel din complexul Cedonia. „În jurul orei 04.30, am decis să mergem la un alt club de manele. Ne-am așezat în spate, la o masă mai retrasă, ne-am comandat băuturile și am început să dansăm. Între timp, am observat că, la câteva mese distanță, era și individul care ne-a abordat în primul club. A venit la noi și ne-a propus să întreținem relații sexuale orale, în mijlocul clubului, contra sumei de 200 de lei. În acel moment, i-am zis să plece, să nu mă mai abordeze, pentru că nu am venit să căutăm scandal, vrem să ne petrecem seara în continuare”, povestește Lara.

Nu a putut accepta refuzul și a devenit violent
După câteva minute, bărbatul, frustrat, probabil, de refuzul primit, a mers, împreună cu un prieten, la masa celor două fete. Acolo, din nou, a continuat să le agreseze verbal, propunându-le lucruri jignitoare. Lara l-a rugat să plece și să le lase în pace, însă individul nu s-a lăsat așa ușor. Au urmat apoi amenințările.

„Mi-a spus că mă bate și să tac din gură. Eu i-am zis să plece și să mă lase în pace. Atunci mi-a zis să tac și mi-a tras două palme și am căzut pe spate, într-un colț, pe canapea. Am văzut că agresorul vrea să vină peste mine să mă bată așa că m-au autoapărat cu picioarele. A văzut că ripostez și m-a prins de mână, mi-a rupt un deget. La mâna dreaptă eu am o dizabilitate, am reconstrucție, în urma unui accident de mașină”, mai spune Lara.

Petrecerea s-a „spart”, muzica s-a oprit – Nimeni n-a intervenit în ajutorul Larei
Bărbatul nu s-a oprit aici. A lovit-o în continuare pe Lara cu pumnii și picioarele în cap. Deși s-a oprit și muzica în club, nimeni nu a intervenit: nici din cercul de prieteni al agresorului, nici din administrația clubului, nici măcar paznicul localului. Fata a scăpat din mâinile agresorului datorită unui prieten, care s-a ales și el cu o bătaie zdravănă fiindcă „a îndrăznit” să o apere.

Iar lucrurile au continuat în aceeași notă: agresorul era pornit să o desfigureze pe Lara. În momentul în care a vrut să o lovească din nou, aceasta a luat o sticlă și l-a lovit, totul pentru a se apăra. „El sângera și tot nu se lăsa, tot voia să mă bată. Am luat-o pe prietena mea și ne-am închis în baie, de unde am sunat la 112. Atunci când a ajuns poliția, nu mai era nimeni în club. Jandarmii au fost cei care ne-au scos din baie. Până și patronul clubului a vorbit urât cu mine, m-a jignit, era revoltat că am chemat poliția”, a mai spus Lara.

De acolo, cele două femei transgender au fost trimise direct la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Sibiu pentru investigații. Lara spune că și-a scos și un certificat medico-legal și a făcut plângere la poliție împotriva agresorului.

(Termenul transgender descrie orice persoană a cărei identitate de gen nu coincide cu genul atribuit la naştere.
Astfel, o femeie transgender este o femeie căreia i-a fost atribuit genul masculin la naștere, cu care nu se identifică.)

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu