peste 40 de șoferi au rămas fără permis în weekend la sibiu - toți erau băuți
FOTO arhivă

În perioada 03 – 09 iunie 2019, polițiștii sibieni au desfăşurat ample acţiuni pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

De-a lungul celor șapte zile în care controalele au vizat îndeosebi depistarea acelor șoferi aflați sub influența alcoolului, polițiștii rutieri au întocmit 10 dosare penale și au suspendat dreptul de a conduce în cazul a 42 de conducători auto ale căror rezultate la testările alcoolscopice au avut orice altă valoare decât 0.

Majoritatea infracțiunilor și contravențiilor au fost înregistrate în ultimele trei zile, cap de afiș fiind șoferii depistați conducând cu o concentrație mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 28 de astfel de conducători auto, sancționați contravențional cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Nu au lipsit însă nici șoferii aflați la volan având concentrații mai mari, cazuri în care s-au deschis dosare penale de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Beat pe Victoriei în Sibiu
La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 03,00, pe Bulevardul Victoriei din municipiul Sibiu, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din localitatea Șelimbăr, a fost depistat conducând cu o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Control la Tălmăcel
În seara aceleiași zile, în jurul orei 19,00, pe strada Principală din Tălmăcel, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 46 de ani. În urma testării alcoolscopice a șoferului a rezultat o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șofer de 45 de ani prins beat în Agnita
La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 01,30, în orașul Agnita, pe strada 1 Decembrie, a fost identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 45 de ani a cărui concentrație de alcool în aerul expirat înregistrată de aparatul etilotest a fost de 0,55 mg/l.

La Brădeni, încă un șofer beat
În dimineața zilei de 9 iunie a.c., în jurul orei 10,30, pe DJ 106, în zona localității Brădeni, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Agnita, în timp ce conducea având o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei de mai sus au fost conduși la unități medicale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu