fits: şase celebrităţi vin la sibiu - printre ele şi o actriţă româncă
FOTO arhivă

Şase personalităţi din lumea teatrului şi a filmului vor primi la Sibiu, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor, din Parcul Cetăţii. Printre cele şase celebrităţi se numără şi actriţa româncă, Maia Morgenstern.

Patru regizori, o actriţă şi un dansator – cei mai importanţi invitaţi la FITS 2019

În cadrul ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) îi vom celebra pe: Sidi Larbi Cherkaoui – coregraf, dansator;  Pippo Delbono – actor, regizor, Stan Lai – dramaturg, regizor, Maia Morgenstern – actriță de film și teatru, Emmanuel Demarcy –Mota – actor, regizor, Michael Thalheimer – regizor.

Directorul Théâtre de la Ville şi al Festivalului de toamnă din Paris vine la Sibiu

Emmanuel-Demarcy Mota, directorul Théâtre de la Ville și al Festivalului de toamnă de la Paris vine la FITS. Acesta va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor.

Maia Morgenstern singura româncă ce va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu

Una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe de teatru și de film din România, Maia Morgenstern s-a născut în 1962, în București, într-o familie evreiască. A studiat la Academia de Teatru și Film, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988. În perioada imediat următoare a colaborat cu Teatrul Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din Îngerul albastru, Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard. Ea este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni, Patul lui Procust, Orient Express ori Patimile lui Hristos. Din 2010, Maia Morgenstern este numită ambasador pentru Alianța Civilizațiilor în România. Actriţa româncă va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu în acest an.

Aleea Celebrităților inspirată din Walk of Fame de la Hollywood

Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii este concepută ca un loc permanent de celebrare, de recunoaştere a contribuţiilor aduse de diverse personalități de renume mondial, precum şi un tribut adus realizărilor în domeniul cultural şi artistic din Sibiu sau în legătură cu acesta. Deşi este inspirată de celebra Walk of Fame de la Hollywood, Aleea Celebrităţilor din Sibiu este gândită ca un eveniment cultural, ceea ce îi conferă propria personalitate dar și unicitate locului. Este, de asemenea, un punct de atracţie turistică, în singurul oraș din România cu trei stele în Ghidul verde Michelin. Aleea Celebrităților este situată între primul şi al doilea zid de apărare pe o alee pietonală, ce uneşte primul teatru construit pe teritoriul României la 1788 cu “Cazarma 90”, unde va fi construit viitorul teatru. Între trecut şi viitor s-a născut această Alee a Celebrităţilor, unde în fiecare an vor fi adăugate nume importante din lumea teatrului, a dansului, a artelor spectacolului. De la inaugurarea acestui proiect, acum șase ani, au fost acordate 38 de stele.

 

Ultima oră

Comentariul meu