weekend animat la muzeul în aer liber - se gătesc bucate din țara secașelor

Weekend-ul care urmează va fi unul plin cu evenimente la Muzeul ASTRA. Mâncarea din zona Secașelor îi va sătura pe cei care vor veni aici, iar Festivalul de Benzi Desenate îi va bucura ca pe niște copii. 

Muzeul ASTRA vernisează expoziția itinerantă Rânduiala săsească vineri, 7 iunie 2019, ora 17:00, la sediul Muzeului Municipal Mediaș. Expoziția recompune ca într-un puzzle, spiritul de ordine și rânduială, considerate specifice comunităților săsești din sudul Transilvaniei. Rânduiala săsească conține peste 40 de piese de patrimoniu cultural din colecțiile Muzeului ASTRA și cele ale Muzeului Municipal din Mediaș.

Ora 17 – Deschidere oficială Festivalul Internațional de Benzi Desenate, ediția a VII-a

Muzeul ASTRA are calitatea de partener și de gazdă în cadrul evenimentului Festivalul Internațional de Benzi Desenate, editia a VII-a. Acesta va avea loc în perioada 7-9 iunie 2019, în Pavilionul Muzeal Multicultural, intrarea principală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Organizatori: Asociaţia de prietenie Ille et Vilaine – Sibiu, în parteneriat cu Muzeul ASTRA şi Asociaţia Solidarité 35 Roumanie.

weekend animat la muzeul în aer liber - se gătesc bucate din țara secașelor

Duminică, 9 iunie 2019

10:00 – 16:00

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează evenimentul Cultură și gastronomie locală din Țara Secașelor, cu participarea comunităţii din Loamneș, judeţul Sibiu. Acesta va avea loc duminică, 9 iunie 2019, între orele 10 și 16, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Inițiativa face parte din proiectul Târgul comunităților rurale din cadrul programului Târgul de ţară, prin care Muzeul ASTRA promovează şi susţine produsele şi cultura gastronomică tradiţională din satul românesc. Vor fi prezenți aici 50 de gospodari, producători culinari tradiționali și artiști din Țara Secașelor.

Ora 20

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, are calitatea de partener și de gazdă în cadrul spectacolul de operă Nabucco, de Giuseppe Verdi. Evenimentul va avea loc duminică, 9 iunie 2019, începând cu ora 20, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – la Scena de pe la lac.

Spectacolul are în rolurile principale voci aplaude în teatre precum Teatrul de Operă din Roma, Arenele din Verona și Teatrului Real din Madrid, alături de invitați speciali ca soprana Stefania Spaggiari din Italia, baritonul Alfio Grasso din Italia. Prestația se desfășoară sub bagheta dirijorală a maestrului Leonard Dumitriu, iar regia este semnată de Alfio Grasso. De asemenea, Orchestra și Corpul de Balet „Opera Vox”, împreună cu Corul Facultății de Muzică Religioasă a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu vor completa punerea în scenă.

weekend animat la muzeul în aer liber - se gătesc bucate din țara secașelor

Organiztor este Compania Vox Opera din Cluj Napoca, una recunoscută pentru tradiția de a promova tineri artiști în țară și peste hotare prin organizarea de spectacole de operă, operetă, musical, recitaluri, concerte.

Accesul în Muzeul ASTRA în intervalul orar 20-22 se va face exclusiv pe la Pavilionul PAMM de la poarta principală, pe baza biletului de intrare sau a abonamentului anual.

Ultima oră

Comentariul meu