uscătoare de rufe. lucruri de știut

Pentru că în țara noastră aproape jumătate din an uscarea rufelor în modul clasic, pe balcon sau pe acele uscătoare de rufe din metal, este anevoioasă din cauza vremii, aproape fiecare familie are nevoie de un uscător de rufe în casă. Uscătoarele de rufe nu mai reprezintă produse de lux și au prețuri accesibile aproape pentru toată lumea. În plus, îți fac viața infinit mai ușoară.
Mai întâi, există două tipuri de uscătoare de rufe: cu evacuare sau cu condensare. Cele cu condensare strâng apa rezultată din vapori într-un recipient special, pe care-l poți goli imediat ce ai terminat ciclul de uscare, în timp ce cele cu evacuare – după cum le spune și numele – evacuează apa într-un mod similar cu mașinile de spălat rufe.
Uscătoarele de rufe cu evacuare sunt mai greu de instalat, fiind nevoie de o persoană specializată care să se ocupe de montaj. Avantajul lor este că usucă mai repede și consumă mai puțin curent. Uscătoarele cu evacuare sunt și mai ieftine decât cele cu condensare.
Uscătoarele de rufe cu condensare au avantajul montajului mult mai ușor, putând fiind practic puse la treabă imediat ce le-ai achiziționat, fără ajutor specializat. În plus, pot fi amplasate oriunde în casă, nu doar unde ai acces la țevile de evacuare.
În fine, uscătoarele de rufe cu condensare se mai împart în două categorii: uscătoare rufe cu pompă de căldură și uscătoare rufe fără pompă de căldură. Primele sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de curent electric. Consumul energetic este cu până la 50% mai mic la un uscător de rufe cu condensare cu pompă de căldură.
În cazul unui uscător de rufe cu condensare fără pompă de căldură, aerul fierbinte trece prin cuvă, uscând hainele, apoi este răcit cu ajutorul unui schimbător de căldură pentru a scoate toată umezeala din el înainte de a fi evacuat din uscător. Cele cu pompă de căldură nu evacuează aerul cald, ci îl refolosesc, circuitul fiind unul închis. De aceea, din punct de vedere energetic, uscătoarele de rufe cu condensare cu pompă de căldură sunt mai eficiente cu aproape 50% decât modelele fără pompă.
Indiferent ce model îți convine mai mult, găsești uscătoare de rufe la prețuri pornind de la 1200-1300 de lei la marii retaileri de electrocasnice, offline sau online. Avantajul tehnologiei este că acestea pot exista și sub forma unei mașini de spălat cu uscător. Aceste electrocasnice te vor ajuta în economisirea spațiului și vor simplifica procesul de curățare a rufelor, de la primul ciclu de spălare, până la scoaterea acestora deja uscate și parfumate.

uscătoare de rufe. lucruri de știut

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Uscatoarele de rufe fara evacuate umple casa de mucgai ,usuca hainele greu si le micsoreaza UN uscator bun e doar uscatorul cu evacuare. fara condensate.