video capodopere de la luvru expuse în premieră la sibiu. printre ele şi gioconda

Peste 500 de capodopere din unele dn cele mai celebre muzee din Franţa pot fi văzute virtual, cu ajutorul unor tablete, în Casa Artelor din Piaţa Mică, unde începe vineri programul de micro-folie din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Practic este vorba de un muzeu virtual, singurul de acest fel din Sibiu. Accesul publicului este gratis în acest muzeu inedit.

Capodopere de la Luvru, Versailles, Orsay aduse virtual la Sibiu

Peste 500 de capodopere din 12 instituții culturale și muzee naționale din Franța (precum Muzeul Luvru, Centrul Pompidou, Castelul Versailles, Muzeul Orsay, Filarmonica din Paris etc.), sunt „aduse” în expoziţia de la Casa Artelor. Printre ele şi celebra Giconda lui Leonardo Da Vinci. Ca să vadă aceste capodopere, vizitatorii trebuie să acceseze prin intermediul unor tablete, informații despre picturi, spectacole de balet, dans contemporan, operă sau teatru, arhitectură, obiecte din patrimoniul universal, dar și piese muzicale din repertoriul clasic sau modern. Echipați cu ochelari, telefoane și căști de ultimă generație, vizitatorii vor putea accesa aproximativ 40 de video-uri preluate de pe canalele Arte, pentru a experimenta, în varianta 360˚, explorări subacvatice, zboruri pe deasupra munților, dar și recitaluri de muzică ori vizite ghidate în muzee importante ale spațiului occidental.

Acces gratuit zilnic la capodopere virtuale

Accesul publicului este gratuit la expoziţia de la Casa Artelor. Expoziţia se poate vedea până în 13 iunie,  de miercuri până duminică, de la 11.00 la 16.00, iar în timpul festivalului, zilnic între orele 10.00-18.00.

Vizitatorii, mai ales copiii vor putea lucra cu imprimante 3D

Conceput ca un spațiu flexibil care poate funcționa fie ca ludotecă, fie ca atelier în care copiii vor fi asistați de diverși traineri, această alveolă a Micro-Folie le va oferi participanților posibilitatea de a lucra cu imprimante 3D și markere inteligente, pentru a crea sau personaliza diverse obiecte sau desene.

Ultima oră

Comentariul meu