barajul fc hermannstadt – u cluj, în pericol să se joace degeaba

Cele două meciuri de baraj între FC Hermannstadt și U Cluj, ar putea să se joace degeaba. Asta pentru că echipa clujeană a contestat vineri dreptul de promovare directă în liga 1, a celor de la Academica Clinceni.

Articolele publicate luni și azi de Gazeta Sporturilor pe tema legăturilor interzise dintre Becali și Academica Clinceni i-au determinat pe șefii lui Universitatea Cluj să trimită un memoriu Federației Române de Fotbal. “În urma informațiilor publicate de Gazetă, am luat deja legătura cu o casă de avocatură și sperăm să trimite în cursul zilei de astăzi un memoriu către FRF și Comitetul Executiv. Le vom cere să analizeze mai atent aceste legături”, a declarat președintele “U”, Radu Constantea, pentru Gazetă. U Cluj a terminat sezonul pe locul 3, care duce la baraj, la 5 puncte de Clinceni, echipă promovată direct în Liga 1.
Luni, Gazeta a publicat documente interne de la FCSB care arătau că, în august 2018, Vasile Geambazi – nepotul lui George Becali – a decis salariile și bugetul de la Academica Clinceni, deși – din postura sa oficială de acționar la FCSB – regulamentul FRF îi interzicea asta.
Implicarea la Clinceni a fost recunoscută chiar de Geambazi care a declarat pentru Gazetă:
“Sunt arhitectul acelei echipe. Eu am creat-o. Eu am creat acest proiect. Eu am creat toate condițiile ca această echipă să promoveze, eu am stat de vorbă cu oamenii de la Primărie, eu am făcut tot ce trebuie. Bineînțeles că am decis și asta (n.r. – salariile tuturor jucătorilor). Trebuia să existe un buget”.
Vasile Geambazi, nepotul lui Becali
La o oră după apariția articolului, Geambazi a sunat înapoi, încercând să-și nuanțeze declarațiile: “Documentele alea erau niște ciorne finale cu salarii pe care le-am discutat cu primarul Adrian Budeanu (n.r. – primarul din Clinceni). Le-am trecut la mine în laptop, dar oricum nu au semnătura mea sau o ștampilă. Nu am influențat eu deciziile de la Clinceni”.
Astăzi, Gazeta publică noi dovezi ale implicării neregulamentare a lui George Becali în administrarea clubului din Clinceni, deși finanțatorul FCSB a declarat recent că ”nu am două echipe! Eu respect regulamentele”.
Conform datelor oficiale de la Registrul Asociațiilor (foto jos), tribunalul a aprobat pe 11 aprilie 2019 mai multe modificări de statut și de membri la Asociația CSFC Academica Clinceni, organizația non-profit prin care este condus clubul nou promovat în Liga 1.
Surpriza apare pe listele cu oamenii din asociație. Potrivit datelor, Becali și-a introdus legal în clubul din Clinceni două persoane de mare încredere.
În aceste condiții, cele două partide dintre U Cluj și FC Hermannstadt au șansa să se dispute degeaba, dacă șepcile roșii vor avea câștig de cauză în urma memoriului depus. Prima partidă este duminică, de la ora 18.00, la Cluj.

Ultima oră

Comentariul meu