interlopul sibian stripăru’ scapă din arest după ce s-a plâns că a fost lovit la cap în duba poliției
FOTO - Marius Crăciun - Profilul Public de Facebook

Marius Crăciun, zis ’’Stripăru’’, a fost eliberat din arest preventiv printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia. Crăciun a urlat în sala de judecată că a fost lovit la cap în duba de poliție ce l-a transportat la Alba. Judecătorul s-a lăsat impresionat de spusele lui Stripăru’ și a schimbat decizia de arest preventiv cu cea de control judiciar.

Marius Crăciun, cunoscut ca fost locotenent al lui Ioan Clămparu, a fost adus miercuri, din arestul IPJ Sibiu, la Curtea de Apel Alba Iulia pentru a fi judecat mandatul de arest preventiv emis pe numele său de către Tribunalul Sibiu.
Stripăru a fost arestat în 31 mai 2019 pentru infracţiuni de introducere în ţară de droguri de mare risc şi complicitate la trafic de droguri de mare risc. Bărbatul, cunoscut în lumea interlopă din Sibiu şi cu condamnări ”grele” la activ, a contestat mandatul, iar dosarul s-a mutat la Curtea de Apel.
În momentul în care a ajuns în spatele instituţiei din Alba Iulia, pe unde se face accesul persoanelor arestate, după ce a fost dat jos din maşina poliţiei, a declanşat un veritabil scandal şi a acuzat că s-a lovit în timpul deplasării, conform adevărul.ro.
Surse neoficiale susţin că Stripăru s-ar fi lovit la cap, după ce şoferul dubei de poliţie a pus o frână. Aceleaşi surse susţin că vina îi aparţine interlopului pentru că a refuzat să îşi pună centura de siguranţă.
Stripăru i-a acuzat pe poliţişti că l-au adus ca pe ”un sac de cartofi”. În final, a fost chemată o salvare care l-a preluat pe arestat şi l-a transportat, sub paza poliţiei, la serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean.
După ce a primit tratamentul de rigoare, Marius Crăciun a fost adus la instanţa de judecată, unde a avut noroc. Magistratul a anulat mandatul de arest preventiv emis pe numele acestuia şi a decis să îl plaseze sub control judiciar. Decizia judecătorului nu are legătură cu incidentul din duba poliţiei.

interlopul sibian stripăru’ scapă din arest după ce s-a plâns că a fost lovit la cap în duba poliției

Minuta deciziei
’’Admite contestaţia declarată de inculpatul Crăciun Marius împotriva încheierii penale nr. 38 din data de 31.05.2019, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sibiu în dosarul nr. 1744/85/2019. Desfiinţează integral încheierea penală contestată. Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul Teritorial Sibiu cu privire la luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Crăciun Marius. În baza art. 211 din Codul de procedură penală ia faţă de inculpatul Crăciun Marius măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05.06.2019 şi până la data de 03.08.2019, inclusiv. În baza art. 215 alin. 1 din Codul de procedură penală dispune ca inculpatul să respecte pe timpul cât se află sub control judiciar, următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori va fi chemat; b) să informeze de îndată organele de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie din Municipiul Sibiu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat. În baza art. 215 alin. 2 din Codul de procedură penală, pe timpul controlului judiciar inculpatul va respecta şi următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a comunei Şelimbăr şi a municipiului Sibiu decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală; – să nu se apropie de inculpaţii Van der Meijden Rogier Pieter, Floarea Ionela şi Călţun Stana Mirela şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. 3 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se va putea înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către Poliţia Municipiului Sibiu. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 05.06.2019’’.

Personaj controversat
Interlopul, fost luptator de kick-box, a fost condamnat în 2015 la 8 ani de închisoare în dosarul grupării de criminalitate organizată de la clubul ”Lenis” din Sibiu, fiind eliberat condiţionat, la începutul anului 2018. Craciun a fost condamnat in acest dosar la un total de 37 de ani de inchisoare pentru 15 infracţiuni. Cele mai mari pedepse, de cate 7 ani închisoare, au fost aplicate pentru aderare şi constituire grup infracţional organizat şi lipsire de libertate în mod ilegal. De asemenea, acesta a primit cate 2 ani dupa gratii pentru 6 fapte de şantaj .interlopul sibian stripăru’ scapă din arest după ce s-a plâns că a fost lovit la cap în duba poliției

Alte infractiuni reţinute în sarcina acestuia au fost violare de domiciliu, lovire şi alte violente, ultraj contra bunelor moravuri, port fara drept al cuţitului în public. Tribunalul Alba a decis atunci contopirea pedepselor in cea mai mare, de 7 ani de inchisoare in regim de detenţie, pe care a majorat-o cu 1 an pana la 8 ani dupa gratii.

Eliberarea condiţionată relativ apropiată de data sentinţei definitive s-a datorat faptului că acesta a efectuat mare parte din pedeapsă în perioada cercetării penale şi de judecată a dosarului. După doar câteva luni de la liberarea condiţionată, interlopul a intrat din nou în atenţia oamenilor legii, fiind reţinut pentru că a condus fără permis şi a refuzat să oprească la semnalele agenţilor de poliţie.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică