topul universităților din lume și românia - unde se situează cea din sibiu

Peste 40 de universități din România, printre care și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu au fost incluse în ediția din acest an a clasamentului U-Multirank, creat de Comisia Europeană.

Potrivit profit.ro, U-Multirank evalueaza 1.711 universități din 96 de țări.

Aflat la cea de a șasea ediție, clasamentul analizează instituțiile de învățământ superior în funcție de o serie de indicatori, grupați în cinci categorii principale: predare și învățare, cercetare, transferul de cunoștințe, orientare internațională și implicare regională. Universitățile primesc calificative de la ‘A’ (“foarte bun”) la ‘E’ (“slab”).

ULBS se află, în acest an, alături de alte 42 de universități din România în top. La prima ediție a topului din anul 2014, doar zece universități erau incluse.

Per total, universitățile românești stau cel mai bine la dimensiunile predare/ învățare și implicare regională, cele mai slabe rezultate fiind înregistrate la capitolele transferul cunoștințelor și orientare internațională.

Astfel, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este inclusă în top, acumulând, în acest an, 7 calificative maxime din partea comisiei de evaluare. În 2018, a primit șase calificative. topul universităților din lume și românia - unde se situează cea din sibiu

Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad a obținut cele mai multe calificative maxime (9, în urcare de la 8 la ediția precedentă), fiind urmată de Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca, cu 8 calificative A, de asemenea în creștere, de la 6 calificative A anul trecut.

Totodată, cinci universități românești sunt prezente în Top 25 cele mai performante universități din lume în funcție de numărul publicațiilor interdisciplinare – Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” (Iași), Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” (Iași), Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” (Iași), Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” (Arad) și Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” (Timișoara). topul universităților din lume și românia - unde se situează cea din sibiu

Indicatorul măsoară gradul de cercetare interdisciplinară și de inovație din universități, în Top 25 fiind incluse 19 instituții de învățământ din Europa, 4 din Asia, 2 din America și 1 din Africa.

Sursa: profit.ro

Ultima oră

Comentariul meu