Tribunalul Sibiu este încă în căutarea unui nou sediu în care să își desfășoare activitatea. Se va plăti chirie, și asta pentru că de ani buni sediul de pe Bulevardul Victoriei se află în paragină, iar Ministerul Justiției nu pare dornic să investească în renovarea lui. Așa că în caietul de sarcini întocmit pentru un nou sediu sunt prevăzute 24 de cerințe ce trebuie îndeplinite de clădirea ce va găzdui Tribunalul și Judecătoria Sibiu.

Clădirea trebuie să fie amplasată central și să aibă deschidere la stradă. Minim 70 de autoturisme ar trebui să încapă în parcarea privată a clădirii.

Un alt aspect important este suprafață clădirii care ar trebui să fie undeva în jurul a 4500 de metri pătrați utili. Suprafața ar trebui să fie sau să poată fi împărțită în spații pentru birouri, pentru lucrul cu publicul, spațiu de arhivare, săli de ședință. Acestea din urmă nu trebuie să fie în număr mai mic de 10 și mai mici de 50 de metri pătrați.

Reprezentanții Tribunalului caută o clădire care să fie ”la cheie”, să aibă grupuri sanitare igienizate și renovate, cablaj pentru telefonie fixă pentru 100 de posturi. Proprietarul va trebui să asigure, pe cheltuiala sa, accesul la intranet pentru 300 de calculatoare. De asemena, tot proprietarul va trebui să instaleze un sistem video de supraveghere. Mai mult, clădirea trebuie să aibă două lifturi pentru cel puțin patru persoane.

Se dorește ca temperatura în interiorul clădirii să fie de 21- 23 de grade, indiferent de anotimp.

Contractul de închiriere se va încheia pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitate de prelungire. Ofertele se pot depune la Tribunalul Sibiu până în data de 11 iunie 2019.

 

Ultima oră

Comentariul meu