mai multe licee din sibiu rămân fără clase de a 9-a. unul avea deja elevi înscriși

Cinci licee din Sibiu rămân fără tot atâtea clase de a 9-a, după ce Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean a stabilit nesuplimentarea acestora. Unul dintre licee avea deja înscriși 16 elevi la profilul care nu s-a aprobat.

Consiliul de Administrație al IȘJ Sibiu nu a suplimentat clasele deoarece numărul elevilor înscriși în clasa a VIII-a, care ar urma să vină la liceu, este mic.

„Ținând cont de cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a a anului școlar 2019-2020, aprobată de către Ministerul Educației Naționale, și datorită faptului că numărul de clase cerut de către unitățile de învățământ liceal depășește numărul de elevi înscriși în clasa a VIII-a de la nivelul județului Sibiu, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a stabilit în ședința de astăzi, 04.06.2019, nesuplimentarea a 5 clase, după cum urmează:

– o clasă profil instructor de teatru la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu;
– o clasă profil științele naturii la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu;
– o clasă profil tehnician designer vestimentar la Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu;
– o clasă profil tehnician agromontan la Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu;
– o clasă profil tehnician în alimentație publică la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu.

Menționăm că aceste clase au fost cerute de către unitățile de învățământ în plus față de anul școlar 2018-2019”, transmite Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Cu toate că decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Administrativ, directorii unităților de învățământ în cauză nu au fost anunțați că nu se vor suplimenta clasele.

„Din 2009-2010 avem acest profil, agromontanul, și în fiecare an s-au ocupat locurile în prima etapă de repartizare la liceu. Referitor la nesuplimentarea clasei, nu am primit nicio adresă în acest sens”, spune Ticiu-Ianc Diana, director Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu”.

De asemenea, nici la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” nu a ajuns vreun document oficial conform căruia nu se va suplimenta clasa cerută. „Document oficial nu avem, ni s-a comunicat verbal, dar 99% asta este realitatea, că nu se va suplimenta clasa”, spune Raduly Ildiko, secretar Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

La Ghibu situația este puțin mai dificilă, întrucât 16 elevi deja s-au încris la profilul „instructor de teatru”. „Anul trecut am avut ultima generație la acest profil și am prevăzut să nu se întrerupă. Elevii au dat probele de aptitudini, iar acum sunt 16 copii înscriși la admitere”, mai spune secretar Raduly Ildiko.

FOTO: arhivă

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu