După ce bazinul de la Baia Neptun a fost modernizat, a venit rândul fațadei și a interioarelor să capete un aer nou. Acum s-a lansat licitația pentru execuția unor lucrări suplimentare de reabilitare. 

Astfel, tencuiala va fi înlăturată, la fel ca plăcile ceramice de pe pereți. totul va fi refăcut cu materiale care să permită ventilarea zidăriilor. Tencuiala exterioară va fi și ea refăcută în ton cu arhitectura originală.
Scările de la intrarea principală vor fi și ele reabilitate, la fel ca tâmplăria ușii. toată tâmplăria va fi de altfel înlocuită din lemn masiv stratificat, cu geam cu bariera fonica și termica, după configuratia celor originale.
Finisajele interioare vor fi refăcute în toate încăperile, la pardoseli (placi ceramice, parchet lemn stratificat, pardoseli speciale pvc în sala de fitness și balet) și pereți (placarilor ceramice noi în zonele umede, captuseli de lemn sauna uscata). După caz se realizeaza tavane false din gips carton rezistente la umiditate/foc cu izolatie fonica;
– se propune reamenajarea și recompartimentarea spatiilor interioare prin desfacerea partiala a peretilor de compertimentare existenti (în special în zona de subsol), pentru reamenajarea functionala și separarea zonelor curat-uscat, trasee diferentiate pentru personal-public-clienti în funcție de noua organizare planimetrica.
Peste etaj se va turna o palcă nouă de beton pentru a permite mansardarea. Acolo se vor amenaja birouri și vestiare.
Valoarea estimată pentru toate aceste lucrări se ridică la 4.400.441,14 lei fără TVA.

Reamintim că lucrările de modernizare s-au ridicat în primă fază la 12,1 milioane de lei și includeau reabilitarea structurii de rezistență a clădirii, modernizarea instalațiilor, restaurarea elementelor istorice ale imobilului, modernizarea bazinului, diverse recompartimentări și extinderi, precum și instalarea unui sistem de monitorizare a clădirii pentru eficientizarea consumului de utilități.

Ultima oră

Comentariul meu