zidul cetății și cele trei turnuri intră în reparații capitale - primăria cheltuie 6,5 milioane de lei

Zidul Cetății și cele trei turnuri sunt elemente definitorii pentru Sibiu și istoria sa. În timp, acestea s-au degradat, astfel că este nevoie de lucrări de reabilitare. Pentru asta, Primăria Sibiu caută o firmă cu care să încheie contractul de execuție a lucrărilor. 

Câștigătorii vor trebui să refacă zidăria degradată. Cărămida și mortarele au fost distruse de condițiile meteo. În unele locuri mortarul a căzut și se vede cărămida.

Astfel, zidăria degradată va fi înlocuită, iar zonele afectate de pierderi de material vor fi curățate și refăcute. Fațada zidului și a turnurilor va fi refăcută, și se vor executa lucrări de hidroizolație.

Iluminatul arhitectural va fi și el refăcut, astfel că obiectivul va fi pus în valoare și pe timpul nopții.

firma câștigătoare a licitației va avea la dispoziție 6 luni pentru terminarea lucrărilor, pentru care apoi va trebui să ofere o garanție de doi ani. Valoarea estimată de Primărie pentru aceste lucrări este de 6.555.077,20 lei fara TVA din care: – Reparatii Zidul Cetatii- B-dul Coposu (inclusiv Stalpii Portii Gheorghe Lazar si Bastionul Haller) -5.699.775,36 fara TVA. – Reparatii Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor -strada Cetatii – 855.301,84 lei fara TVA.

 

Ultima oră

Comentariul meu