șeful psd sibiu se revoltă împotriva declarațiilor lui ludovic orban privind impozitele it-iștilor

Ludovic Orban a declarat la Mediaș că nu i se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit, pentru că astfel se acordă anumite privilegii. Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, a reacționat la declarațiile lui Orban. 

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban în cadrul unei conferințe de presă susținută la Mediaș.

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu și Ministrul Turismului, a reacționat ca urmare a acestor declarații.

”Nu mă mai suprind declarațiile liderilor PNL care în anumite situații nu au nici măcar decența să tacă. Cea mai nouă zicere a domnului Ludovic Orban, această minte luminată din vârful PNL, cum că NU este corect că PSD a scutit IT-iștii de impozitul pe venit, a reușit să înverșuneze tot mai mulți oameni care lucrează în domeniu. Țin să-i spun încă o dată domnului Orban că atâta timp cât partidul domniei sale nu are un program de guvernare, fie el și prost, mai bine să tacă. IT-ul este un domeniu prioritar care se regăsește în programul de guvernare al PSD. De aceea, Partidul Social Democrat a eliminat impozitul pe venit pentru IT-iști și va menține această măsură, chiar dacă Orban cere ca specialiștii în tehologia informației să fie taxați.
Domnule Orban, PSD încurajează DEZVOLTAREA IT-ului în România și, așa cum e firesc, sprijină specialiștii în domeniu. IT-iștii români sunt recunoscuți ca fiind unii dintre cei mai buni din lume, iar PSD vrea să-i păstreze în țară, să aibă toate condițiile pentru a se dezvolta aici. Datorită acestei măsuri cifra de afaceri a industriei estimată pentru 2019 este de peste 5 miliarde Euro, adică aproape 6% contribuție la Produsul Intern Brut al României, contribuție echivalentă cu cea a agriculturii.
Așa se guvernează, domnilor de la PNL!
Atenție sibieni, PSD Sibiu a mai comunicat că PNL are de gând să taie salariile și pensiile din nou dacă va reveni la putere și iată, încă o dată, că prin declarațiile liderului liberal, Ludovic Orban, aceste amenințări se confirmă.”, este răspunsul pe care Bogdan Trif îl dă președintelui PNL, Ludovic Orban.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu