povestea lui caisă proiectată la astra film cinema

Cel mai bun film din Competiția România de la Astra Film Festival 2018, Caisă, de Alexandru Mavrodineanu, spune povestea unei strânse legături dinte un antrenor de box generos și un elev talentat de 13 ani, poreclit Caisă. Filmul va fi proiectat Joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Într-un mediu sportiv deprimant, un antrenor pregătește intens o posibilă viitoare stea a boxului românesc. Predând o filosofie a perseverenței și a supraviețuirii, cu antrenamente dure și vorbe de duh, maestrul își motivează sportivii să facă progrese în ringul sărăciei și al vieții de ghetou. Caisă, un puști ambițios, provine dintr-o familie cu puține resurse materiale, dar asta nu-l împiedică să se evidențieze ca un bun atlet și un potențial campion.

Documentarul a fost foarte apreciat de publicul AFF 2018, dar și de juriul festivalului care l-a perceput ca “o perspectivă tulburătoare asupra societății românești, punând în centru un om care nu se lasă cuprins de cinismul general și oferă unor tineri un refugiu și o șansă”.

Un film despre performanță și sacrificiu, despre supraviețuire și succes într-un mediu social problematic. Un film care surprinde modul în care se dăruiește un antrenor și relația specială pe care o are cu unul dintre cei mai talentați elevi ai săi. De neratat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema, Caisă, această poveste delicată ce se conturează într-o antiteză subtilă cu contextul dur al ringului de box și al sportului românesc.

Caisă/Cinderella Kid, regia Alexandru Mavrodineanu, România, 2017, 81 min.
Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751 166 516

Ultima oră

Comentariul meu