live video foto papa francisc a ajuns la sibiu - a plecat cu mașina la blaj

Papa Francisc merge la Blaj, duminică, acolo unde are loc ultima vizită pe care o efectuează în România. Acesta a ajuns pe Aeroportul din Sibiu cu elicopterul de unde a plecat spre Câmpia Libertăţii din Blaj unde va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri.

[fvplayer id=”11″]

În jurul orei 9.40, elicopterul care îl transportă pe Papa Francisc de la București a aterizat la Sibiu, conform programului.
Papa Francisc a plecat apoi la Blaj, în ultima zi a vizitei pe care o efectuează în România, cu mașina, și nu cu eliopterul, din cauza condițiilor meteo.

Suveranul Pontif a fost întâmpinat pe Aeroportul din Sibiu de primarul Sibiului, Astrid Cora Fodor și de președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

YouTube video

Duminică, pe Câmpia Libertăţii din Blaj, Papa Francisc va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri. Ulterior este programată, tot la Blaj, o întâlnire cu comunitatea de romi greco-catolici din cartierul „Barbu Lăutaru”. La evenimentul istoric de la Blaj vor fi prezenți preşedintele României, Klaus Iohannis, și premierul Viorica Dăncilă, iar organizatorii vizitei au estimat prezența a peste 150.000 de persoane.

Conform programului oficial, Suveranul Pontif se va deplasa apoi cu elicopterul de la Blaj la Sibiu, unde va avea loc, pe aeroport, ceremonia de rămas bun.

Ultima oră

Comentariul meu