foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu

Papa Francisc a aterizat duminică dimineaţa pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, unde a fost întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, prefectul Adela Muntean şi primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, dar şi de angajaţi ai aeroportului cu care a dat mâna şi i-a salutat, gest care a impresionat autorităţile locale.

“A fost un moment încărcat de emoţie. (…) Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit a fost faptul că, după ce a dat mâna cu noi şi am schimbat formulele de politeţe, s-a îndreptat şi spre ceilalţi angajaţi ai aeroportului care erau în jur şi a dat mâna şi cu aceştia. (…) Este foarte apropiat de oameni, un suflet cald. Este prima dată când îl văd”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu

Potrivit sursei citate, Papa Francisc le-a dăruit autorităţilor locale câte o medalie şi a primit în schimb o icoană şi un tablou pictat tot de un artist iconar, cu Sibiul.

foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu

“Este prima dată când îl văd. Am primit toate trei, cadoul pe care îl are pregătit pentru vizita în România, această medalie. La rândul nostru, i-am făcut cadou o icoană şi o traistă tradiţională”, a mai spus Daniela Cîmpean.

Papa a plecat de la Sibiu cu maşina spre Blaj, nu cu elicopterul cum a fost programat iniţial. Asta din cauza condiţiilor meteo de la Blaj, județul alba fiind sub cod galben de ceață.

“A plecat cu maşina de pe pista aeroportului, condiţiilor meteorologice de la Blaj nu i-au permis (să plece cu elicopterul n.r.)”, a precizat Daniela Cîmpean.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, consideră popasul Papei Francisc în oraş, drept un eveniment istoric.

“A fost un moment emoţionant pentru noi. Ne bucură că am avut ocazia să-l întâmpinăm aici în Sibiu. (…) este o mare onoare pentru Sibiu şi după summitul care a avut loc, al doilea eveniment de mare importanţă cred că este benefic. I-am oferit un cadou, un tablou al Sibiului, mai mult este o reprezentare făcută de un pictor care pictează şi icoane”, a spus Astrid Fodor.

foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu foto papa francisc a fost primit de oficialități pe aeroportul din sibiu

Papa Francisc urmează să revină duminică, la Sibiu, tot în aeroport, unde va fi întâmpinat înainte de a pleca din România, de preşedintele Klaus Iohannis, autorităţile locale, dar şi o mie de oameni, care au ţinut neapărat să îl vadă şi să îl salute.

După ziua SUMMIT-ului UE, duminică, Aeroportulo din Sibiu este unul din cele mai bine păzite locuri. Peste 100 de angajați ISU sunt în zonă, la fel, ofițeri SPP, SRI, jandarmi și forțe de ordine.

Ultima oră

Comentariul meu