o mie de sibieni vor avea ocazia unică să-l vadă pe papa francisc la aeroport

Aproximativ o mie de credincioşi, mulţi sibieni, vor avea ocazia unică să-l vadă duminică, pe Papa Francisc, la Aeroportul Internaţional din Sibiu. Papa este aşteptat duminică dimineaţa, după ora 09.00 să aterizeze la Sibiu, de unde va decola cu un elicopter ca să ajungă la Blaj. Înainte să părăsească România, Papa Francisc se întoarce la Sibiu, cu elicopterul, ca să se îmbarce în avionul care îl va duce în Italia.

Papa – vizită istorică la Sibiu

Chiar dacă Papa Francisc va fi prezent la Sibiu, duminică, puţin peste o jumătate de oră, acest eveniment va intra în cărţile de istorie. Dacă în 2007, Sibiul a fost primul oraş din România care a găzduit o adunare ecumenică, aici fiind prezenţi reprezentanţi de la toate cultele, acum, în 2019, oraşul nostru are şansa să se numere printre puţinele localităţi în care Papa Francisc pune piciorul în România.

Întâmpinat la Sibiu de primar, preşedintele Consiliului Judeţean şi preşedintele Iohannis

Papa va fi întimpinat duminică dimineaţa, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, de preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean şi primarul Astrid Fodor. Cele două îl vor saluta pe Papa Francisc  dimineaţa, când va ateriza la Sibiu. Papa va sosi la noi în oraş cu un avion, din care va coborî, ca să se urce într-un elicopter care îl va duce la Blaj. Cel mai important moment de duminică, pentru Sibiu, este însă ceremonia oficială de rămas bun de la Sanctitatea Sa Papa Francisc, la ora 17.00, pe aeroport, unde vor fi prezenţi oficialităţile în frunte cu Klaus Iohannis, dar şi o mie de oameni simpli, care s-au înscris pe site-ul dedicat vizitei Papei, au declarat surse oficiale. Papa nu poate fi zărit de alţi sibieni, credincioşi, duminică, decât de cei care deja s-au înscris şi au fost acceptaţi pe site-ul www.papainromania.ro.

 

Ultima oră

Comentariul meu