Mii de oamenii s-au adunat, vineri, să îl vadă pe Papa Francisc. Aceștia au fost extrem de bucuroși și impresionați de Sanctitatea Sa.
Mii de români de toate vârstele s-au strâns pe traseul dintre Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti şi Palatul Cotroceni, pentru a-l saluta pe Papa Francisc, care şi-a început vizita de trei zile în ţara noastră, notează Mediafax.
Maria Elisabeta este unul dintre copiii care au venit cu flori și alte daruri pentru Papa Francisc.
„I-aș spune că-mi place atât de mult de el și că-l iubesc, doar că i-aș spune în italiană. Încă nu știu cum se spune, dar o să învăț”, a spus Maria, în vârstă de doar câțiva ani.
Fetița a venit la eveniment și cu câteva daruri pentru Papa Francisc, respectiv un desen și o crenguță cu flori.
„Eu am un desen cu Grădina Maicii Domnului. Am venit aici să-l văd pe Papa pentru că mi s-a părut interesant și chiar voiam să vin. Am venit cu bunicul meu, cu mama, cu bunica și cu tatăl meu. (…) Îmi place foarte mult aici”, a spus Maria.
Părintele Dan, reprezentant al bisericii catolice a venit să-l întâmpine pe Papa Francisc pe bicicletă.
„Sunt aici să-l întâmpin și eu pe Papa Francisc în vizita lui și pentru a trăi împreună cu el și cu toți ceilalți care vor fi, aceste zile de binecuvântare. Este o bucurie mare pentru noi și sper să fie și un moment de speranță pentru întreaga țară. Este binevenit și așteptăm să ne dea această binecuvântare a lui Dumnezeu”, a declarat părintele.
Elena Ioniță și-a dorit să fie parte din momentului vizitei Papei Francisc în țara noastră, cu atât mai mult cu cât, spune ea, a fost prezentă și la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în țara noastră, care a avut loc în urmă cu 20 de ani.
„Am fost și la vizita Papei Ioan Paul al II-lea, în 99`, la invitația președintelui Emil Constantinescu. A fost prima vizită, era un entuziasm deosebit atunci, s-a desfășurat la începutul lunii mai, vremea era mai frumoasă ca acum, era foarte multă lume pe străzi, toți îmbrăcați în haine deschise, cu tot felul de stegulețe. Papa era atunci în papamobil. Lumea era foarte fericită, se simțea ca și cum un duh protector era deasupra Bucureștiului”, a spus Elena Ioniță.
Tot ea a spus și că prezența Papei Francisc în aceste zile în țara noastră reprezintă pentru România „o deschidere către lume”.
„Este un eveniment important, mie mi se pare că este o deschidere a noastră către lume, românii față de alte popoare sunt mult mai ospitalieri, au și o deschidere religioasă importantă. În afară de asta, având în vedere că totuși sunt mulți catolici, romano-catolici și greco-catolici, pentru care Papa este foarte important, consider că e necesară venirea Papei la noi, în București, dar mai ales în Transilvania”, a mai declarat Elena Ioniță.
O bunică venită împreună cu nepoțica ei în vârstă de doar câțiva ani să-l întâmpine pe Papa Francisc, a precizat că emoțiile au fost puternice, în ciuda faptului că nu au reușit să-l vadă pe acesta la fel de bine precum și-ar fi dorit.
„Am avut emoții, am fi vrut să-l vedem, au fost emoții puternice și dezamăgire mare când am auzit că a trecut și nu știam nici măcar în ce mașină e. Dar asta e. A fost un sentiment superb și acum parca mă simt așa, binecuvântată”, a precizat aceasta.
Mariana și Maria sunt de confesiune romano-catolică și au așteptat vizita Papei Francisc în țara noastră cu mare entuziasm, cu atât mai mult cu cât și ele au fost prezente la vizita făcută de Papa Ioan Paul al II-lea în țara noastră, în urmă cu 20 de ani.
„Am așteptat ziua aceasta cu mare bucurie, ca să vină sfântul părinte, Papa Francisc. Am fost și când a venit și Papa Ioan Paul al II-lea, am fost la fel de fericiți. (…) O să mergem și noi spre casă, mulțumiți sufletește. E un moment de fericire, bucurie, abia am așteptat” , spune Mariana.
Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.
Vizita Papei Francisc în România este una istorică şi mult aşteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfăşurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii şi organizatorii.