foto - scandal în parcarea de la gong - mașini ridicate pentru a face loc consilierilor locali
Foto Facebook Flaviu Boerescu

Faptul că Piața Huet a fost eliberată de mașini a fost salutat de sibienii care își doresc centrul orașului fără parcări. La ședința extraordinară a consiliului local, când s-a votat eliberarea Pieței Huet o parte dintre consilieri s-au arătat îngrijorați de faptul că nu vor mai avea un loc de parcare asigurat atunci când vor veni la ședințe. Iată că joi li s-a făcut loc.

Joi, 30 mai, a avut loc prima ședință de consiliu local după ce în Piața Huet nu s-a mai permisă parcarea autoturismelor. Mașinile celor 22 de consilieri erau în pericol a fi parcate prea departe de primărie, așa că s-a găsit soluția: eliberarea parcării din fața Teatrului Gong. Câteva mașini care erau parcate acolo au fost ridicate de Poliția Locală. Nu a contat că mașinile aveau pe bord abonamente pentru parcare sau tichete. Au fost luate pe sus și duse…

Zona a fost apoi împrejmuită cu bandă alb-roșie, iar o mașină a poliției locale păzea perimetrul.

foto - scandal în parcarea de la gong - mașini ridicate pentru a face loc consilierilor locali
Foto Facebook Flaviu Boerescu

Consilieri neanunțați

O parte a consilierilor locali spun că au primit informații cum că vor găsi locuri de parcare libere în fața Gong-ului. Alții însă spun că nu au auzit de așa ceva, și că, știind ca zona centrală e supraaglomerată au venit cu taxiul. ”Eu am venit cu taxiul, știind că nu mai avem unde parca. Știu că e problemă cu parcarea, așa că de acum ori vin cu autobuzul, ori cu taxiul dacă sunt presată de timp. De ce să îmi bat capul, să mă învârt cu mașina pe străzi, să nu găsesc loc….Cât despre ridicarea mașinilor…nu am știut despre asta, acum aud, nu am fost informată în niciun fel, nici eu, nici colegii din grupul PSD”, spune Claudia Simtion, consilier local din partea PSD.

Adrian Bibu, care la ședința cu pricina a devenit consilier local, spune și el că nu a știut că vor fi eliberate locuri de parcare pentru ei. ”Habar nu ma avut, am primit și eu un mesaj cu ce se scrie pe paginile de socializare. Eu am găsit loc pe străduța de lângă Teatrul Gong și acolo am parcat. Dar, dacă e așa cum se spune, nu este un lucru potrivit. Noi trebuie să dăm un exemplu, nu să facem asta, și cred că și colegii mei sunt de aceeași părere. Am putea veni pe jos, de ce nu, să dăm un exemplu”, spune Adi Bibu, noul consilier local din partea PNL.

Comentariile sibienilor la postarea lui Flaviu Boerescu, cel care a făcut cunoscut acest fapt, sunt multe, și niciuna care să exprime acordul cu ceea ce s-a întâmplat.

Încă de joi Ora de Sibiu a cerut un punct de vedere primăriei Sibiu legat de acest subiect, dar nici până la publicarea articolului, adică la 24 de ore, nu s-a primit un punct de vedere.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Ma întreb daca pentru revendicarea mașinilor proprietarul a trebuit sa plătească. Știe cineva???