Autostrada Sibiu - Brașov, o nouă fata Morgana - Dovada că se bate pasul pe loc
Foto Arhivă

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganț, se declară nemulțumit de ”rapiditatea” cu care înaintează proiectul autostrăzii Sibiu- Brașov. El a cerut explicații Ministrului Răzvan Cuc, iar răspunsul a fost unul descurajator. 

Răspunsul la întrebarea deputatului Ganț a venit scurt, dar care prevede un termen mult prea îndelungat pentru începerea lucrărilor efective. ”Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate este în curs de derulare, iar aplicația de finanțare pentru componenta de pregătire aferentă acestei secțiuni a fost transmisă către ministerul Transporturilor în data de 20.12.208, fiind în prezent în evaluare. Termenul contractual de finalizare a proiectului ”Revizuire studiu de fezabilitate pentru autostrada Sibiu- Făgăraș” este 08.08.2019.”. Cât despre partea a doua a autostrăzii, Făgăraș- Brașov, ”Aplicația de finanțare pentru componenta de pregătire aferentă acestei secțiuni a fost transmisă către Ministerul Transporturilor în data de 22.01.2019 și este în curs de evaluare. A fost elaborat caietul de sarcini urmând a fi demarată procedura de achiziție publică. Termenul de finalizare a proiectului ”Completare studiu de fezabilitate pentru autostrada Brașov- Făgăraș este de 14 luni de la semnarea contractului„, este răspunsul ministrului Răzvan Cuc.

Deputatul Ovidiu Ganț nu este mulțumit de cum merg lucrurile în proiectul autostrăzii sibiu- Brașov. ”Răspunsul primit este descurajant în sensul că în ritmul preconizat se pare că nu vom avea autostradă între Sibiu și Brașov în următorii 7 ani, deși reprezintă o necesitate economică stringentă. Guvernul trebuie să accelereze procedurile ca să beneficiem de fondurile europene care ne stau la dispoziție.”

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu