psd sibiu nu vrea un spital lângă groapa de gunoi, zona industrială și aeroport

PSD Sibiu a atras atenția, de-a lungul timpului, că amplasarea noului spitalul județean foarte aproape de zona industrială este dăunătoare sănătății pacienților, din cauza faptului că gradul de poluare în imediata vecinătate a acestei zone industriale este mult mai mare. Mai mult decât atât, amplasarea spitalului în această zonă crează restricții unei posibile dezvoltări industriale în zonă, prin normele de protecție de sănătate prevăzute în lege pentru un spital.

Aproape de amplasamentul spitalului se află și Aeroportul Internațional Sibiu, care este un generator de poluare fonică, provocată de decolarea și aterizarea aeronavelor. Amplasarea spitalului în zonă ar putea aduce restricții și în ceea ce privește dezvoltarea Aeroportului, acest fapt putându-i stopa extinderea, tot datorită normelor de protecție a sănătății și de limitare a nivelului de zgomot, care se impun în cazul unui spital.

De asemenea, la o distanță destul de mică se află și depozitul de deșeuri ce deservește județul Sibiu. În această zonă unde urmează să fie amplasat spitalul, în special pe timpul serii, sunt mirosuri puternice generate de hidrogenul sulfurat ce rezultă din cele trei celule ale depozitului de deșeuri. Precizăm că depozitul urmează să se dezvolte, urmând ca până la finalul perioadei de funcționare să aibă opt celule de depozitare a deșeurilor.

Având în vedere că procesul de ”fermentare” a deșeurilor în depozit are o perioadă de aproximativ 30 de ani, este clar că în zona respectivă activitatea spitalului va fi afectată de această poluare cu o substanță toxică și urât mirositoare, în speță hidrogenul sulfurat. Pacientul, atunci când ajunge într-un spital trebuie să fie tratat, nu să plece mai bolnav decât a venit.

Tot ceea ce am afirmat noi sunt aspecte evidente, pe care orice cetățean le poate constata dacă merge în zonă, atât pe timpul zilei, dar mai ales pe timpul nopții.

PSD Sibiu a atenționat atât oficial, cât și public asupra faptului că amplasarea noului spital în această zonă, ar fi o mare greșală. Am venit și cu propuneri alternative, de care nu s-a vrut a se ține cont.

Acestea sunt motivele pentru care PSD Sibiu nu va participa la votul din Consiliul Local pentru aprobarea PUZ-ului noului Spital Județean.

Ultima oră

Comentariul meu