greva arbitrilor din fotbalul sibian - ajf sibiu recunoaște că sunt restanțe
FOTO - ARHIVĂ

AJF Sibiu a reacționat după ce aproape șaizeci de arbitrii au anunțat că sunt indisponibili și nu vor mai arbitra în liga a IV-a, din cauză că nu au primit banii pentru meciurile arbitrate, de mai bine de șase luni (DETALII AICI).

Traian Marcu, președintele AJF Sibiu, spune că datoria nu este de 100.000 de lei. Totuși acesta recunoaște că sunt restanțe de vreo 40.000 de lei.
“Avem restanțe la arbitri, dar nu atât de mari. Nu erau achitate vreo 6 etape, dar ieri, de exemplu, am virat 20.000 de lei pentru două etape. I-am trimis în contul Asociației Referee Sibiu, pe care și-au făcut-o ei de vrei trei-patru ani, pentru a putea fi plătiți legal. Arbitrii de la acest nivel sunt, marea majoritate, sub 18 ani și nu au cum să își facă PFA-uri. De aceea au făcut această Asociație, să poată fi plătiți legal. E rea intenție din partea lor să suțină că noi nu vrem să le dăm banii, deși i-am avea. Ce să facem dacă echipele nu au plătit? Primăriile, consiliile locale care sprijină aceste echipe mici nu au făcut încă bugetele, de aceea nu au fost bani. Ce să le facem? Regulamentul spune că trebuie să plătească înainte de meci baremurile, dar a fost acest blocaj financiar. Până la finalul sezonului vom fi cu datoriile la zero. Noi chiar nu ținem banii, dar nu am avut de unde să dăm, fiindcă vreo două treimi dintre aceste echipe aflate încă în competiție nu au plătit încă. Mai sunt datorii de vreo 40.000 de lei, nu așa cum spun ei, de 100.000 de lei!”, a spus șeful AJF Sibiu, pentru gsp.ro
CITEȘTE AICI CE SPUN ARBITRII SIBIENI!

„Suntem la limită, dar putem lua arbitri de Liga a 3-a”
Ion Dima, președintele Asociației Referee Sibiu confirmă și el că sunt restanțe către arbitri, dar dă vina tot pe politic: “Peste 95 la sută dintre echipele din localitățile mici sunt subvenționate din resurse locale. Dar chiar dacă se termină luna mai, sunt Primării care nu și-au făcut încă bugetul pe 2019! Așa s-a ajuns la acestă situație. Au dreptate și arbitrii, fiindcă nu și-au primit banii. Ar mai fi patru etape restanță. Suntem cam la limită pentru acest week-end dar, dacă va fi nevoie, un arbitru care conduce un joc la liga a 4-a sâmbătă poate să arbitreze apoi și duminică. Iar dacă nu, mai avem 13 arbitri de liga a 3-a, disponibili. O să se poată asigura arbitrajele pentru 1-2 iunie”.

Baremul oficialilor la liga a 4-a
Arbitru: 125 lei net
Asistenți: câte 100 lei net
Observator: 75 lei

Baremul oficialilor la Liga a 5-a
Arbitru: 100 lei
Asistenți: câte 75 lei
Observator: 75 lei

Ultima oră

Comentariul meu