curtea de conturi în control la primăria sibiu - toate neregulile au fost remediate
foto arhivă

Curtea de conturi a realizat un audit financiar asupra contului de execuție bugetară pe anul 2018 la Primăria Sibiu. S-a constatat că Primăria a plătit sume de bani în mod nejustificat sau cei care ar fi trebuit sa recupereze sume de bani au ”uitat” să o facă. Așa că în urma controlului Primăria a recuperat aproape 2,8 milioane de lei.

Astfel, nu s-au stabilit, urmărit spre încasare dividente datorate de SC Tursib pentru perioada 2015-2017 în valoare de 2.541.269,91 lei. În urma auditului curtea de conturi a cerut Tursib să vireze sumele datorate, iar acestea au intrat apoi în conturile Primăriei.

Primăria a plătit nejustificat către SC Comtram SA sume reprezentând întreținere și reparații străzi, dar suma virată a fost mai mare decât cea cuprinsă în contract, adică 128.450 de lei. La această sumă se adaugă beneficii nerealizate în valoare de 132.303 lei. Primăria a recuperat astfel suma totală de 132.303 lei.

Plăți nejustificate s-au făcut și către SC Euras SRL. în valoare de 67.826 de lei. Firma nu a realizat lucrările pentru care a fost contractată, dar a încasat și 3.778 beneficii necalculate. În urma auditului s-au recuperat 32.911 lei, urmând ca pentru diferența de bani să fie realiate lucrări în beneficiul Primăriei sibiu.

Primăria, prin Serviciul Public Management Salubrizare și Protecția Mediului a efectuat plăți nedatorate reprezentând chiria pentru recipiente pentru depozitarea materialului antiderapant. În timpul auditului a fost recuperată integral suma, adică 76.355 reprezentând chiria și 7,762 reprezentând beneficii nerealizate.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu