VIDEO - Polițistul care a ajutat românii să voteze la Munchen, cu ochii în lacrimi - Oamenii l-au îmbrățișat

Duminică, în ziua alegerilor europarlamentare, mii de români au așteptat ore întregi la Munchen pentru a-și putea exercita votul. Când urnele s-au închis la ora 21, mai mulți polițiști au delimitat un perimetru cu garduri și au considerat că cei din interior se află pe teritoriul Consulatului, deci vor mai putea vota. Astfel, votul s-a prelungit cu o oră. Printre polițiști se afla și un român. 

Un clip devenit viral pe rețelele de socializare a surprins momentul emoționant în care unui polițist german îi dau lacrimile, emoționat de sutele de români care le-au mulțumit ofițerilor că i-au ajutat să voteze. În imagini, se vede cum polițistul zâmbește timid și își șterge lacrimile, copleșit de recunoștința arătată de români.

Înregistrarea a fost preluată pe pagina de Facebook a Poliției din Munchen.

„Aceasta este reacția unui polițist german, care trebuie să trimită toți oamenii acasă, deși politia a stabilit sa lase oamenii sa voteze cei care au stat toata ziua in soare, făcând un țarc. Ulterior cei de la consulat au închis ușile. RUȘINE lor, RESPECT poliției germane care au încercat, cât au putut să ne ajute”, a scris Marius Șortan pe Facebook.

Jurnalistul Vlad Ursulean a anunțat ulterior că votul a mai fost permis la consulatul din Munchen doar o oră. „Sistemul a fost blocat de la București la ora 22 și tot au rămas oameni pe dinafară. Romania strikes back”, a spus el.

 

Ultima oră

Comentariul meu