Șelimbărul are un nou regulament de bună gospodărire – Cine nu îl respectă ia amendă și 3.000 de lei
FOTO: arhivă

Administrația locală a comunei învecinată cu Sibiul, propune un nou regulament pentru buna gospodărire, după ce la începutul anului un astfel de proiect a fost retras din ședința de Consiliu Local pentru a fi îmbunătățit.

”Am anunțat atunci intenția noastră, am prezentat-o șelimbărenilor și am constatat că propunerea trebuie îmbunătățită. Am făcut acest lucru, iar acum revenim cu un nou proiect”, a anunțat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Prin acest regulament se stabilesc contravențiile și amenzile de care sunt pasibili persoanele cu atitudine anti-socială.
”Consiliile județene și consiliile locale, precum și primarii răspund de organizarea, conducerea, coordonarea și controlul întregii activități de gospodărire și înfrumusețare a localităților, de păstrarea ordinii și curățeniei în orașele și comunele țării. (…) Organizarea, derularea și participarea la activitățile edilitar-gospodărești constituie obligații permanente ale consiliilor județene, a consiliilor locale și a primarilor, a autorităților și instituțiilor publice, a agenților economici cu sau fără personalitate juridică, precum și a cetățenilor”, se arată în expunerea de motive a proiectului ce va sta pe masa consilierilor în ședința Consiliului Local Șelimbăr din 31 ianuarie 2019.
Regulamentul privind buna gospodărire a comunei Șelimbăr prevede obligații privind managementul deșeurilor, al curățeniei stradale și al spațiilor verzi, îmbunătățirea aspectului edilitar al clădirilor, păstrarea liniștii și ordinii publice.

Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regulamentul
În regulament se stabilesc clar contravențiile, dar și amenzile de care sunt pasibili cei care se abat de la reguli. Contravențiile se referă la felul în care arată clădirile, depozitarea materialelor de construcții, nerespectarea colectării selective a deșeurilor, la poluarea mediului, executarea de lucrări edilitare fără autorizație, degradarea spațiului verde și a locurilor de joacă, poluarea fonică, comerțul ambulant și multe altele.
Amenzile pornesc în funcție de gravitatea contravențiilor de la 400, la 3000 de lei.
Contravențiile și sancțiunile se constată și se aplică prin procese verbale de către agenții poliției locale, de către persoane împuternicite de primarul comunei Șelimbăr sau chiar de către primar.
În cazul în care proiectul de hotărâre va fi votat de consilierii locali, acesta va intra în vigoare în 30 de zile.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. La fel pe Str. Doamna Stanca. Din cauza constructorului care s-a trezit ca mai vrea un bloc in fata celor deja construite in spatele Kaufland, praful este de neconceput, se lucreaza in mizerie. La fel si poluarea fonica din santier. Cum s-a putut da autorizatie pentru asa ceva? Ne afecteaza sanatatea noastra si in special a copiilor, doar pentru ca unii magnati sa se imbogateasca si mai mult!!

  2. Dacă și-ar face treabă de primar pt sănătatea cetățeanului ar fi fost bine.pe strada Țebea exista un praf de necrezut.jumatate de strada este neasfaltată deși este in proprietatea primăriei.praful ce ne intra in case ne afectează sănătatea.