Tacâmurile din plastic, interzise la Sibiu - La toate evenimentele făcute de Consiliul Județean

Sibiul renunță la plastic. Deocamdată, este vorba despre obiectele de unică folosință utilizate la evenimentele organizate de Consiliul Județean și instituțiile publice din subordinea sau aflate sub autoritatea acestuia.

„La toate acțiunile de protocol și evenimentele pe care le organizează și le desfășoară Consiliul Județean Sibiu și în instituțiile publice din subordinea sau aflate sub autoritatea acestuia vor achiziționa și utiliza exclusiv produse precum ambalaje, recipiente, veselă, tacâmuri și alte asemenea obiecte și accesorii de unică folosință, după caz, confecționate din materiale reciclabile”, se arată într-o hotărâre de Consiliu Județean.

Începând cu anul 2020, toate aceste măsuri vor fi aplicate tuturor evenimentelor din județul Sibiu.

Această măsură a fost luată în urma strategiei adoptată de Comisia Europeană, în ianuarie 2018, privind materialele plastice.

„Obiectivul organismelor europene este de a proteja mediul și, în același timp, de a pune bazele unei noi economii a materialelor plastice, bazate pe metode de concepție și producție care să respecte pe deplin necesitățile de reutilizare, de reparare și de reciclare și pe elaborarea unor materiale mai sustenabile”, declară Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu.

Proiectul de hotărâre va fi votat în cadrul ședinței ordinare din 30 mai.

Ultima oră

Comentariul meu