Distracție și voie bună de Ziua Copilului - Unde mergem cu prichindeii în Sibiu

Se apropie o zi importantă pentru toți copiii. De 1 iunie, aceștia vor fi sărbătoriți în multe țări din lume. De asemenea, pentru ei se organizează și la Sibiu o serie de evenimente pe care le vor ține minte o viață întreaga.

Cei mici sunt așteptați, de Ziua Internațională a Copilului, în diverse locații din oraș și din județ, ca să se bucure împreună cu prietenii lor, să râdă neîncetat, să se joace și să evadeze, pentru o zi, în tărâmurile magice organizate special pentru ei.

Iată aici unde pot petrece o zi specială micuții sibieni:

Shopping City Sibiu – paradă cu baloane de săpun, mascote și o groază de surprize
Începând cu ora 17:00, centrul comercial îi așteaptă pe cei mai năstrușnici și veseli vizitatori la super parada baloanelor de săpun. Centrul comercial din Sibiu devine, astfel, locul unde grijile sunt înlocuite cu voie bună, iar micuții sunt răsfățații zilei.

De Ziua Copilului, intrarea principală Shopping City Sibiu se va transforma într-o lume fantastică, cu multe activități distractive, animată de baloane uriașe de săpun, personaje de poveste și mascote puse pe giumbușlucuri. Distracție și voie bună de Ziua Copilului - Unde mergem cu prichindeii în Sibiu

Doi animatori vor sta la dispoziția celor mici și îi vor invita să facă baloane uriașe de săpun. De asemenea, o tricicletă Zeppelin care scoate baloane de săpun se va plimba printre participanții la distracție.

Baloanele uriașe vor îmbrăca întregul spațiu, prilej numai bun pentru părinții care își doresc fotografii inedite, care să păstreze vie amintirea copilăriei.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută și de Bubble Man, care, împreună cu asistenții lui, vor oferi celor mici 600 de premii surpriză! Și asta nu e tot, copiii sunt așteptați și cu multe zâmbete, accesorii de petrecere și aparate foto care să imortalizeze amintirile de poveste. DETALII AICI

Spectacole speciale și multe surprize de 1 iunie pentru copii la Teatrul Gong
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 1 iunie, de la orele 11:00 și 18:00, spectacolul „Muzicanții din Bremen”. Tot de Ziua Copilului, cei mici sunt așteptați să descopere culisele teatrului în cadrul a patru ateliere de creație, ce vor avea loc de la orele 10:00, 12:00, 12:15 și 18:00.

AuRILĂ și IepuRILĂ vor deschide agenda de evenimente printr-un atelier dedicat celor cu vârsta între 4 și 6 ani (grupa ora 10:00) și, respectiv, 7 – 10 ani (grupa ora 12:00). Cele două ateliere vor avea ca temă o călătorie fantastică spre Lună, în cadrul cărora cei mici vor confecționa lampioane cu heliu ce vor avea atașate mesajele copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie. Programul continuă cu un atelier special de la ora 12:15, pentru care toate biletele au fost deja epuizate. Atelierul coordonat de Claudia Benchea constă în construcția unor rachete și are ca pretext dezvoltarea unui imaginar spre o lume utopică, în care cei mici salvează omenirea. Claudia Benchea își va uni, mai apoi, forțele cu Diana Ribana pentru un atelier de la ora 16:00, dedicat celor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. În cadrul acestui atelier copiii vor discuta despre importanța pădurilor și vor construi animăluțe din pluș (veverițe și vulpițe) cu ajutorul cărora vor inventa povești. Fiecare sesiune are o durată de aproximativ 90 de minute, iar la final copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierului. DETALII DESPRE BILETE AICI

FLY IN la Aerodromul Măgura din Cisnădie – Zboruri cu avionul, elicopterul și motodeltaplanul
În 1 și 2 iunie poți sărbători Ziua Copilului la Aerodromul Măgura din Cisnădie, împreună cu pasionații zburători din țară și regiune ce se întrunesc aici special pentru sibieni și micuții lor.

Pe parcursul celor două zile copiii se pot bucura de șansa explorării unui avion, elicopter, motodeltaplan, parașută sau parapantă, iar pentru copilul din tine am pregătit activități diverse de zbor. În ambele zile vor fi disponibile:

  • expoziție statică de diverse tipuri de aeronave alături de care veți găsi piloți gata să vă ofere explicații (toate vârstele);
  • zboruri cu avioane, cu parapanta si paramotorul, cu gyrocopterul si salturi cu parașuta.

Distracție și voie bună de Ziua Copilului - Unde mergem cu prichindeii în SibiuÎn spațiul special rezervat lângă pista de decolare/aterizare vă puteți întinde patura, veți putea consuma din bunătățile comercianților atent selectați și puteți participa la diversele activități pregătite pentru voi și cei mici.

Intrarea este liberă însă participarea la anumite activități organizate în locație, inclusiv aeronautice, se va face contra cost. Pentru copii, anumite activități vor avea prețuri speciale. Tichetele pentru zbor pot fi achizitionate de aici.

Traseu pentru copii în Muzeul ASTRA
Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 12:00, hai la muzeul Astra și poți parcurge traseul pregătit special pentru copii (5-8 ani) și părinți, folosind aplicația de explorare Questo.

Veți urmări indicii și veți încerca să salvați planeta de extratereștrii roboți ce au aterizat aici, la Muzeul Astra Sibiu. Această activitate este perfectă pentru familii ce vor să petreacă mai mult timp împreună în natură, de ziua celor mici, jucându-se și învățând lucruri noi.

Vezi cum funcționează aplicația aici.

CUM POȚI PARTICIPA:

  1. Descarcă gratuit aplicația de pe onelink.to/questo
  2. Alege în aplicație traseul ‘Atacul extratereștrilor’
  3. Mergi la punctul de start comunicat atunci când vine timpul
  4. Urmează direcțiile, caută detalii ascunse, citește povești

Ora de start: 12:00
Punct de start: Intrare în Muzeul Astra
Durată: aproximativ 90 min
Preț: accesul pe traseul din aplicație costă 29.99 Lei (până la 5 persoane pot parcurge traseul de pe un singur telefon).

Festivalul Culinar de la Chirpăr
Pe 1 iunie, sibienii sunt așteptați cu mic, cu mare, să admire natura, să cunoască istoria satului Chirpăr, să încerce mâncarea tradițională și să vadă lumea satului autentic prin ochii copiilor ce trăiesc acolo.

„Ziua de 1 iunie trebuie neaparat sa fie mai frumoasă și mai deosebită decât celelalte zile. Copiii stiu că e ziua lor și, indiferent de varstă, se asteaptă să fie o zi minunată, iar pentru ca această zi este despre copilărie și despre inocentă, avem pregatite o multime de jocuri și surprize pentru ei. La Chirpăr vom avea parte de o desfătare a simțurilor: pâine cu untură,brânzeturi din sat,slănină,jumări, mâncare la ceaun, placintă cu branză de vacă,plăcintă cu mere și scorțișoară,gogoși,sirop de soc,si o multime de alte bucate preparate cu mult drag de membrii Clubului GreenIMPACT “ Micii Eroi” din Chirpăr sub atenta indrumare a celor mai pricepute gospodine”, anunță organizatorii evenimentului pe Facebook. DETALII AICI

Distracție și voie bună de Ziua Copilului - Unde mergem cu prichindeii în Sibiu

Taxa de participare: include mâncarea, băutura și turul ghidat al satului.

  • Adult – 50 lei
  • Copii (peste 7 ani) – 15 lei
  • Copii (mai mici de 7 ani) –Gratuit 

Programul evenimentului:

  • 11:00 – 13:00 Brunch cu bufet și specialități locale de sezon
  • 13:00 – 14:30 Plimbare prin sat
  • 14:30-15:30 Program cultural
  • 15:00 – 16:00 Ateliere mestesugaresti pentru copii și adulți

La Grădina Zoologică din Sibiu intrarea este gratuită pentru toți copiii pe 1 iunie. „Avem gratuitate, la fel ca în fiecare an, pentru cei mici”, spune Lunca Marius, Director Grădina Zoologică Sibiu.

La Arena Platoș se deschide Summer Park-ul
Și la Arena Platoș vor avea loc, în intervalul orar 11.00 – 18.00, activități distractive pentru copii. În 1 iunie se deschide Summer Park-ul. Distracție și voie bună de Ziua Copilului - Unde mergem cu prichindeii în Sibiu

Plimbări călare și paradă a sportivilor de la secția de echitație în costume de carnaval
Clubul Sportiv Municipal Sibiu organizează în data de 1 iunie 2019, în intervalul orar 10.00-15.00, CUPA 1 IUNIE – ECHITAȚIE 2019, eveniment desfășurat în incinta Bazei Hipice de pe strada Vasile Aaron nr. 18-20.

Programul conține probe de sărituri peste obstacole, probe distractive pentru copii, plimbări călare, precum și o paradă a sportivilor Clubului Sportiv Municipal Sibiu, secția echitație, în costume de carnaval.

Ultima oră

Comentariul meu