pași către noul spital- se votează planul urbanistic zonal
FOTO arhivă

Încet, dar sigur, noul spital al Sibiului prinde contur. Mai este ceva până se va pune prima cărămidă, dar până atunci se pun la punct chestiunile birocratice. Planul Urbanistic Zonal și Regulamentul Local de Urbanism or fi votate de consilierii locali.

PUZ-ul zonei în care va fi construit noul spital reglementează nivelul de înălțime al clădirilor ce se vor construi ulterior. Astfel, înălțimea clădirilor nu va depăși 25 de metri și vor fi retrase față de aliniament cu 10 metri. Asta în cazul clădirilor cu funcțiuni de sănătate. Restul vor fi retrase cu 5 metri.

Construcțiile vor primi autorizație doar dacă au acces la drumurile publice.

PUZ-ul prevede și posibilitatea construirii unui heliport care să deservească noul spital. Acesta va trebui să respecte reglementările și distanțele de siguranță impuse de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Pentru pacienții internați se vor amenaja alei speciale pentru plimbare, separate de trotuarele de lângă carosabil.

Calea Șurii Mici, principala stradă din zonă va fi lărgită la 35 de metri, intersecția dintre Calea Șurii Mici și Cuarțului va fi reconfigurată, iar în zonă va fi amenajată o bandă de circulație dedicată transportului în comun.

Pentru fiecare pat al viitprului spital va fi asigurat un spațiu verde de 20 metri pătrați.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Dupa ce o sa fie construit, cei care decid amplasamentul in Calea Surii Mici nu vor mai fi pe functii iar urmatorii vor trebui sa dea tot felul de explicatii. Este drept ca zona o sa creasca in valoare, fiind un nou centru important cu multi salariati si vizitatori, bolnavi, etc dar orasul o sa piarda

  2. Poti sa faci cite comentarii vrei, daca nu ai putere de decizie. Amplasamentul excentric fata de oras o sa creeze multe neajunsuri acestuia, Mai ales ca momentan este liber ampasamentul fostului Arsenal, care este linga Spitalul Militar, are vis a vis zona verde a parcului. Acest amplasament este central, usor accesibil si pt pacienti si pt personal care nu trebuie sa nu uitam ca sint cel putin o mie de salariati care lucreaza in trei schimburi