harta alegerilor pe județe - psd domină, dar pnl câștigă. usr plus ia capitala

Alegerile europarlamentare de duminică sunt o premieră din ai multe puncte de vedere. S-a înregistrat cea mai mare prezență la vot în România, una din cele mai mari din europa, iar rezultatele nu fac nici ele excepție. Harta județelor arată că PSD a câștigat în 17 dintre ele, dar la nivel național PNL a obținut cele mai multe voturi. Alianța USR PLUS, care a participat pentru prima dată la alegeri, a reușit să obțină cel mai bun scor în București.

Harta rezultatelor alegerilor europarlamentare este în majoritate roșie, ceea ce înseamnă că PSD a câștigat în majoritatea județelor. În județul Teleorman PSD a obținut cel mai mare scor- 47,53%, urmat de Olt cu 44,57% și Mehedinți 43,07%. În Harghita PSD a luat doar 3,58% din voturi.

Cu toate că PSD a câștigat în 17 județe ale țării, PNL a câștigat cele mai multe voturi la nivel național, iar la nivel de județe a câștigat în 15 județe. Cel mai mare procent a fost înregistrat la Sibiu- 48,30%. al doilea județ care a votat masiv PNL este Alba- 46,51% și Bistrița Năsăud- 38,28%.

Marea surpriză însă este alianța USR PLUS. Aflată la prima tură de alegeri, a reușit să câștige în cinci județe ale României, plus Capitala. Aici a luat 40,59% din voturi.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu