iohannis: referendumul a trecut cu brio - guvernul psd trebuie să plece

Președintele Klaus Iohannis a declarat că participarea la votul de la alegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție este una senzațională, precizând că referendumul a trecut cu brio. De asemenea, el a spus că Guvernul PSD trebuie să plece de la guvernare.

„Dragi români, sunteți fantastici. Vă felicit. Ați participat azi în număr mare la alegerile europarlamentare și la referendum. Participarea e senzațională. Avem în jur de 50% prezență la europarlamentare și în jur de 40% prezență la referendum. Dragi români, vă mulțumesc”, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că votul româmilor de duminică nu poate fi ignorat de niciun politician.

„Ați dat un vot clar, ferm care nu poate fi ignorat de niciun politician în România. Referendumul a trecut cu brio. Așadar, dragi români, ați votat clar și ferm pentru o politică corectă, pentru o justiție dreaptă, pentru o justiție independentă, pentru o bună guvernare pentru români și pentru România”, a completat Iohannis.

Biroul Electoral Central (BEC) anunță că duminică, până la ora 20.00, au votat 46,34% dintre alegători pentru alegerile europarlamentare și 38,96% pentru referendumul pe justiție inițiat de Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că după votul de duminică PSD trebuie să plece de la guvernare.

„Asta arată cum văd românii această guvernare pesedistă eșuată. Este clar că acest accident al democrației românești care este guvernarea PSD trebuie să dispară. În urma acestui rezulta guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel. ȘI dacă îmi dați voie să închei pe o notă optimistă. Vă mulțumesc că ați votat. Ați votat penturu România europeană, prosperă, cinstită și sigură”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Ultima oră

Comentariul meu