foto tânără sibiancă nevăzătoare și diabetică la un pas de moarte – elena are urgent nevoie de ajutor

Elena Lăcătuș este sibiancă și, în cei 33 de ani de când este pe lume, viața a pus-o la o groază de încercări. S-a născut nevăzătoare, suferă de diabet și, în luna octombrie a anului trecut, a fost operată la Sibiu de splină. Femeia are nevoie acum de cel puțin 2.500 de lei pentru o proteză abdominală, deoarece operația a fost una nereușită.

„Blestemul” familiei Lăcătuș
Sibianca s-a născut într-o familie plină de probleme de sănătate. Ea mai are cinci frați, dintre care trei sunt nevăzători și cu alte boli necruțătoare. Mama sa, Viorica, a avut cancer și, în urma a două AVC-uri pe care le-a suferit din cauza supărărilor, a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. Și, de parcă nu ar fi fost destule probleme, Elena are boala Wilson, este diabetică și dependentă de insulină. În plus, în octombrie 2017, în urma unei operații nereușite de splină necrozată, femeia a rămas cu niște dureri îngrozitoare.
„Am o fata de 33 de ani, care este nevăzătoare, dibetică și în 26 octombrie 2018, a fost operată de splină necrozată. I-au tăiat burta pe jumătate cu tot cu mușchiul abdominal. Fata are dureri insuportabile”, povestește, în lacrimi, Viorica Lăcătuș, mama Elenei.
Nemaisuportând să-și vadă copila chinuindu-se, Viorica a plecat în Cluj, acolo unde Elena a fost văzută de patru chirurgi. „Au zis că trebuie să luăm o proteză abdominală musculară compresivă și aceea costa 2.500 de euro, că se fabrică în Franța. Și alea se aduc numai pe comandă. Eu nu dispun de banii ăștia să pot să i-o cumpăr. Nu știu cum să fac rost de bani. Am o pensie de 640 de lei”, mai spune Viorica.

„Doctorii îi dau pastile cu morfină. Operația nu s-a închis încă”
După operația nereușită de la Sibiu au urmat o mulțime de probleme. Femeia nu poate să mănânce, are dureri cumplite și, pentru a mai uita de chinuri, îi este administrată morfină.
„Îi dau pastile cu morfină că o doare burta și mușchiul încă nu s-a închis… Cum mănâncă ceva, se umflă. Are burta deformată. Gândiți-vă că face și insulină de patru ori pe zi”, spune Viorica.

Miercuri, Elena ar trebui să ajungă la Cluj pentru o altă operație
„M-a sunat domnul profesor de la Cluj și mi-a spus să o duc pe Elena miercuri dimineață la spital, până la ora 9.30 să aibă timp să îi recolteze pentru operație, fiindcă i-a ajuns proteza. Avem nevoie urgentă de acei bani”, a mai zis Viorica.

Cum puteți dona
Sibienii cu inimă mare care doresc să îi ofere o șansă la viață Elenei, pot face acest lucru donând, atât cât au, în contul deschis pe numele Lăcătuș Viorica: RO97RNCB0797120488290001. Pentru detalii privind starea tinerei și alte modalități de a ajuta familia, o puteți contacta direct pe mama tinerei, Viorica Lăcătuș, la numărul de telefon: 0772 166 522

Ultima oră

Comentariul meu