sibiul, în topul județelor unde crește populația - sunt mai multe nașteri decât decese
FOTO arhivă

Sibiul se află în topul județelor în care populația crește. În alte județe din țară, situția este dezastruoasă, întrucât sunt mai multe decese decât nașteri.

Potrivit zf.ro, România a înregistrat un spor natural pozitiv (diferenţa dintre numărul născuţilor-vii şi numărul persoanelor decedate) în doar cinci din cele 41 de judeţe în anul 2017.

În Ilfov, populația crește, astfel că numărul nou-născuţilor a fost mai mare cu 956 de persoane faţă de cel al persoanelor decedate. La Iași, sporul natural este de 833 de persoane, iar la Suceava, 315 persoane. Uurmătorul județ încare sporul natural este pozitiv este Sibiul, acolo unde nașterile sunt cu 133 mai multe decât decesele. Al V-lea județ unde situația este bună este Brașovul, cu un spor de 106 persoane.

În restul celor 36 de judeţe din România, precum şi în municipiul Bucureşti, sporul natural a fost negativ în 2017, mai arată datele INS. Spre comparaţie, în anul 1990, în 37 dintre cele 41 de judeţe sporul natural era pozitiv, iar în 4 judeţe exista deficit natural.
Sursa: zf.ro.

Ultima oră

Comentariul meu