detaliile vizitei lui papa francisc în românia - două momente importante la sibiu

Papa Francisc se va afla în România în perioada 31 mai-2 iunie și se va deplasa de la București la Șumuleu-Ciuc, Iași, Blaj, iar în final va pleca de la Sibiu. Aici va fi condus de Klaus Iohannis cu soția acestuia, Carmen, la aeronavă.

Papa va fi primit de către Klaus Iohannis, iar președintele se va alătura șefului Bisericii Catolice în unele momente din timpul vizitei.
Papa Francisc va călători pe 31 mai la București, unde va fi așteptat de către președintele Klaus Iohannis alături de soția sa Carmen Iohannis la Aeroportul Otopeni, potrivit unor surse oficiale.
Suveranul Pontif va merge de la aeroport pe bulevardele din București, amenajate special pentru primirea sa, cu un automobil produs de Dacia. Papa va putea saluta românii și pe toți cei care se află în public la venirea sa.
Papa Francisc va avea parte de o primire oficială la Palatul Cotroceni, unde sunt invitați membrii oficiali de la Guvern și Parlament, societatea civilă și diferitele grupuri etnice din România. Suveranul Pontif va primi drept cadou din partea președintelui produse tradiționale românești.
După terminarea vizitei de stat de la Cotroceni, Papa va lua parte la un moment religios la Catedrala Mântuirii Neamului alături de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. La acest moment va lua parte și Klaus Iohannis.
Ultimul punct din programul Papei va fi vizita la Catedrala Sfântul Iosif, unde vor fi plasate ecrane, la exterior, pentru public, datorită constrângerilor de spațiu din interior.
Papa Francisc va pleca pe 2 iunie din Sibiu, de unde va fi condus de Klaus Iohannis cu soția acestuia, Carmen, la aeronavă.
Președintele Iohannis va participa la câte o întâlnire cu creștinii ortodocși, romano-catolici, greco-catolici.

Ultima oră

Comentariul meu