cotele partidelor la casele de pariuri pentru alegerile europarlamentare - niciuna nu mizează pe surprize
Foto libertatea.ro

Câștigătorii alegerilor europarlamentare se pariază pe bani mulți. Partidele au cote la casele de pariuri, iar situația din sondaje este cu totul diferită la pariuri, scrie libertatea.ro

O scurtă introducere pentru cine nu se pricepe la pariuri. Cu cât cota unui personaj e mai mică, cu atât șansele lui de a câștiga sunt mai mari. În acest moment, cotele de la casa de pariuri Unibet, monitorizate de Libertatea în ultima săptămână, sunt următoarele:

– PSD – 1.30

– PNL – 3.00

– USR-PLUS – 9.00

Practic, cotele alese de bookmakeri spun că partidul lui Liviu Dragnea este favorit cert să câștige alegerile europarlamentare de duminică. Adică, la 100 de euro pariați, în caz de succes, omul primește înapoi 130. Doar 30 de euro profit. Poate fi însă doar o iluzie. Pe dos față de sondajul de opinie De ce? Săptămâna trecută, situația era diametral opusă la vârf.

PNL era favorit, PSD pe locul 2, USR-PLUS – pe 3. – PNL – 1.65 – PSD – 2.10 – USR-PLUS – 7.00 Cu toate acestea, s-a pariat masiv pe PSD, ceea ce a dus, oarecum natural, la scăderea accelerată a cotei pe partidul de la guvernare. Cifrele caselor de pariuri se bat oarecum cap în cap cu ultimul sondaj IMAS, făcut la cererea Europa FM. Care anunță PNL favorit, 28,5%, în timp ce PSD, deși pe 2, la un minimum istoric, 21,1%! USR-PLUS vine imediat în spatele PSD, 19,6%.

Ca Trump să fie repropus

Nici celelalte case de pariuri nu văd altfel situația. Ba, mai mult, văd PSD favorit cert. De exemplu, Fortuna le oferă lui Dragnea&co. 1.20 să iasă pe primul loc. E o șansă aproape la fel de mare de reușită precum cea ca Donald Trump să fie propunerea republicanilor pentru următoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite, 1.10! Cât despre cota de 3 a PNL este aceeași oferită și lui Boris Johnson de a deveni următorul premier britanic.

S-au păcălit cu Iohannis

N-ar fi prima oară când cotele caselor de pariuri n-ar reflecta realitatea. În anul 2014, la alegerile prezindențiale, Victor Ponta a primit o cotă minusculă la Casa de pariuri Winner, 1.20. În timp ce Klaus Iohannis a avut 3.60! Și Casa Pariurilor l-a cotat pe Ponta drept favorit, iar actualul președinte a avut o cotă și mai mare, peste 5. Iohannis a câștigat în turul secund, 54,43% față de doar 46,56%.

Ultimul sondaj dinaintea alegerilor

Un sondaj realizat de către IMAS, la comanda Europa FM, arată că PNL ar obţine cel mai mare scor dintre competitorii electorali, cu 28,5%, urmat de către PSD cu 21,1%, în scădere faţă de luna aprilie şi de către Alianța 2020 USR – PLUS, cu 19,6%. PRO România şi ALDE se află aproape la egalitate cu 9,9% din opţiuni, respectiv 9,8%. Peste pragul electoral mai este cotat PMP, cu 6,2%. UDMR ar obţine circa 3,8% din voturi. Datele au fost colectate în intervalul 2-20 mai şi arată, prin comparaţie cu luna aprilie, că PNL, PMP şi Alianţa 2020 au înregistrat o creştere în intenţia de vot a alegătorilor, în scădere fiind PSD, ALDE şi PRO România.

Ultima oră

Comentariul meu