primaria sibiu explică de ce a fost demolat locul de joacă din valea săpunului - a fost pierdut terenul în instanță

Locul de joacă pentru copii din Valea Săpunului, de pe Aleea Șelimbăr a fost demolat, iar părinții, cât și copiii care locuiesc în zonă au fost extrem de supărați. Aceștia au și protestat în după amiaza zilei de miercuri, lângă utilajele muncitorilor.

Primăria Sibiu a explicat că respectivul loc de joacă a fost demolat deoarece terenul pe care era construit a fost pierdut în instanță.

CITEȘTE ȘI: Se demolează locul de joacă pentru copiii de pe Valea Săpunului – Mămicile sunt revoltate

„Pe Aleea Șelimbăr funcționau două locuri de joacă învecinate. Terenul pe care era amenajat unul dintre aceste locuri (cel mai mic ca dimensiune) a fost revendicat în baza Legii 10/2001 de o persoană fizică. Aceasta a recâștigat în instanță dreptul la proprietate în urma unui proces inițiat în 2014 prin care a contestat dispoziția primarului municipiului Sibiu care respingea restituirea în natură a acestui teren”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Mirela Gligore, șefa Serviciului de Comunicare din Primăria Sibiu.

În urma deciziei Instanței Judecătorești, Primăria Sibiu are obligația să elibereze terenul, elementele din acest loc de joacă urmând să fie relocate în zonă, cât mai aproape de terenul în cauză, după ce se va analiza situația juridică a terenurilor.

CITEȘTE ȘI: Zeci de copii protestează la locul de joacă demolat în Valea Săpunului – Cu pancarte în fața utilajelor!

Reprezentanții Primăriei spun că sibienii care locuiesc în zonă pot utiliza în continuare locul de joacă de pe aceeași stradă, care este mai mare, acesta având o suprafață de 900 de metri pătrați și fiind bine dotat.

Ultima oră

Comentariul meu