reușită istorică - aur pentru românia la campionatele europene de skandenberg

Ion Oncescu, fost concurent la Exatlon a obținut aurul la Campionatul European de Skandenberg la mâna dreaptă, dar este și vicecampion la mâna stângă, scrie wowbiz.ro

După Exatlon, Ion Oncescu a dispărut pur și simplu, refuzând cu încăpățânare orice apariție publică, orice interviu, orice eveniment monden. Nimeni nu a știut motivul… până ieri, când misterul s-a lămurit: Ion Oncescu se retrăsese ca să se antreneze pentru ceea ce avea să devină un comeback de senzație în sportul care l-a consacrat.

Ion Oncescu a devenit vicecampion european la skandenberg, la Loutraki, Grecia, după ce a fost învins de rusul Eduard Khramtsov, care astfel a devenit campion european la categoria lui.

Apoi Oncescu a luptat în finala pentru mâna dreaptă, unde l-a învins pe concurentul din Polonia. Astfel, românul a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului.

Campionatul european de ”armwrestling” are loc în perioada 14-23 mai în localitatea grecească Loutraki. Peste 1.000 de comnpetitori din 40 de țări europene au luat startul în această competiție.

Oncescu are 5 titluri mondiale
Din partea României, în finala de la mână stângă, au mai prins podiumul, în funcție de categoria lor: Daniel Andronache (aur), Daniel Pătrașcu (aur), Relu Robescu (bronz) și Mircea Carlganu (argint).

Ion Oncescu este cel mai titrat luptător de skandenberg român. El are în palmares 5 titluri mondiale și două europene, multe medalii de argint și bronz. În 2010 el a terminat neînvins împotriva a 300 de români care s-au încercat să-l învingă la skandenberg.

De asemenea, anul trecut, el a participat și la show-ul Exatlon, difuzat de Kanal D, acolo unde a intrat în competiție în echipa Faimoșilor.

 

Ultima oră

Comentariul meu