important: trei buletine de vot și trei urne pentru votul din 26 mai
foto: arhivă

Biroul Electoral Central a stabilit că pentru votul de duminică, 26 mai, cei care vor merge la secțiile de votare vor primi trei buletine de vot pe care le vor introduce în trei urne, scrie digifm.ro

Un cetățean care se va prezenta la secția de votare va primi 3 buletine de vot. Unul este pentru europarlamentare, pe care poate ștampila partidul ai cărui candidați îi vrea în Parlamentul European.

Pe lângă acesta, va mai mai primi încă două buletine pentru referendum. Primul va cuprinde întrebarea „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”, iar celălalt pentru a doua întrebare stabilită de președintele Klaus Iohannis: „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanțelor de Urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca direct Ordonanțele la Curtea Constituțională?”

După ce va ștampila buletinele de vot în funcție de opțiunile personale, alegătorul trebuie să introducă fiecare buletin în urna destinată respectivului vot. Pentru că, dacă spre exemplu buletinul de vot de la prima întrebare pentru referendum va fi introdus în urna pentru a doua întrebare, votul va fi anulat.

Exemplul este valabil pentru situația în care vrea să își exprime opțiunea atât pentru europarlamentare, cât și pentru ambele întrebări ale referendumului. Însă, poate opta să primească doar buletinul sau buletinele de vot pe care și le dorește.

Ultima oră

Comentariul meu