Reglementare nouă pentru evenimentele gastronomice din Sibiu. Se elimină o obligativitate

Odată cu împărțirea banilor pentru proiectele de pe Agenda Culturală 2019, consilierii locali au votat și o modificare în regulamentul de finanțare. Organizatorii evenimentelor nu mai trebuie să țină cont de o cerință din ghid. 

Ghidul de finanțare prevedea obligativitatea ca Manualul de Identitate Vizuală a Programului sibiu Regiune Gastronomică europeană să fie implementat în orice eveniment gastronomic finanțat prin Agenda Culturală. consilierii locali au eliminat însă această cerință.

”Având în vedere recomandările inspectorilor Curții de conturi și stabilirea unor măsuri de eficientizare a cheltuirii fondurilor publice, precum și îmbunătățirea relațiilor de cooperare cu beneficiarii fondurilor nerambursabile și încadrarea tuturor demersurilor în prevederile legislative, propunem unele modificări și optimizări ale Ghidului privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități culturale nonprofit de interes general”, a fost motivarea consilierilor pentru modificare.

Ultima oră

Comentariul meu