patru mii de copii din satele sibiene ajung prima dată la teatru și la muzeu datorită unei donații de 144.000 de lei

Până la finalul anului 2019 peste 4.000 de copii înscriși la grădiniță și în clasa pregătitoare vor veni la Sibiu într-o excursie educațională organizată de fundația KeepGiving. Copiii provin din localități ca Roșia, Vurpar, Dumbrăveni, Iacobeni și au șansa, timp de o zi să viziteze muzeul de Istorie Naturală din Sibiu și să urmărească o piesă de teatru de păpuși.

Dacă pentru unii copii, mersul la teatru sau o plimbare la muzeu fac parte din rutina de weekend, pentru foarte mulți copii din localitățile rurale aceste simple activități fac parte dintr-o lume magică la care ei n-au avut acces niciodată. Tocmai de aceea, compania KeepCalling împreună cu Fundația KeepGiving au decis să extindă proiectele lor educaționale ale anilor anteriori și să continue eforturile comune de creștere a calității educației preșcolare și școlare din aceste comunități.

Programul a început în aprilie 2019, când 150 de copii din comuna Roșia au vizitat Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu și au urmărit o piesă de teatru de păpuși pusă în scenă de teatrul Gong la sala Thalia din Sibiu. Au urmat 150 de copii din comuna Vurpar, iar luna mai le oferă șansa copiilor din Dumbrăveni, Ernea (programați pentru 15 mai) și Iacobeni (16 mai) să se rupă pentru o zi din traiul cotidian și să se bucure de o piesă de teatru și de o expoziție inedită de dinozauri.

Inițiativa fundației KeepGiving se desfășoară pe parcursul întregului an 2019, și continuă în luna iunie cu localitățile Saros pe Tarnave, Laslea, Giacas, Smig, Curciu. Bineînțeles, alte localități din nordul județului vor fi incluse în proiect o dată cu începutul noului an școlar în septembrie. Inițiativa este realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Teatrul Gong, Muzeul de Istorie Naturală, Bătrânul Sas și OvidiuRo.

Valoarea totală a donației ajunge la aproximativ 144.000 lei, având în vedere că fiecare copil primește o gustare sănătoasă și o marionetă ca amintire, pe lângă piesa de teatru și vizita la muzeu. Fundația KeepGiving a demarat în trecut nenumărate campanii educaționale și are ca prim scop susținerea și încurajarea educației timpurii. Printre proiectele fundației se numără: “Rechizite pentru fiecare copil din gradinita”, organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, sau campania de mare.

amploare “Fiecare copil merită o poveste” organizată alături de Ovidiu Ro prin care peste 200 de voluntari din Sibiu au citit povești și au donat 11.000 cărți copiilor înscriși în grădinițele din zonele defavorizate ale Sibiului. Bineînțeles, în cadrul aceleiași campanii, se numără inițiativa de dotare a grădinițelor cu jucării educative (puzzle, lupe, piese mozaic) și cărți sau prin cursurile de perfectionare oferite cadrelor didactice de la aceste grădinițe.

Prin fundația KeepGiving, compania KeepCalling dorește să atragă atenția asupra rolului esențial pe care educația, și în special gradinița, îl are asupra viitorului copiilor. Educația timpurie are rolul de a deschide noi orizonturi și de a deschide noi oportunități copiilor. Pe această cale, fundația invită orice persoană dornică să se implice în proiecte educative să se înscrie ca voluntar pentru ca impactul asupra educației copiilor să fie cât mai de succes.

 

Ultima oră

Comentariul meu