protest „vă vedem din sibiu” - „cerem regimului psd să nu asasineze cultura română”
Foto: Vă vedem din Sibiu Facebook

Un nou protest „Vă vedem din Sibiu” are loc sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 12, în Zona liberă de corupție. Oamenii protestează împotriva PSD-ului și cer „regimului să nu asasineze cultura română vie”.

„Regimul PSD se manifestă nu ca un guvern – ci ca o forţă de ocupaţie. E represiv cu propriul popor – şi se străduieşte prin toate mijloacele să-i reprime spiritul liber & critic. Inclusiv prin malformarea educaţiei & culturii acelui popor. Ştim deja cât de distructivi sunt miniştrii PSD ai educaţiei. Nici miniştrii culturii nu sunt mai prejos: Daniel Breaz a decis, printre altele, tăierea cu 30% a bugetului Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Ceea ce înseamnă că o mare parte din cultura vie românească este sabotată. Sute de proiecte culturale sunt sistate; mii de artişti sunt în imposibilitate de a-şi face munca. Regimul PSD reprimă aşadar deopotrivă libertăţile & cultura.

Sâmbătă, 18 mai, protestul nostru de la prânz e alături de aceşti artişti. Cerem regimului PSD să revină asupra deciziei aberante – şi să lase cultura liberă. Când i s-a cerut să taie fondurile de la cultură pentru a fi folosite în război, Churchill a răspuns: “Şi atunci pentru ce ne mai luptăm?!”. Şi a lăsat fondurile pentru cultură neatinse. Fiindcă el ştia că, atunci cînd cultura moare, ţara e deja moartă”, spun reprezentanții Vă vedem din Sibiu.

Sâmbătă, 18 mai, la protestul de la prânz, pancartele și mesajele vor cere regimului PSD să nu asasineze cultura română vie, anunță cei de la Vă vedem.

Ultima oră

Comentariul meu