polițistul sibian care a refuzat mita unui șofer: „fac ce îmi place și nu simt că lucrez”

Colin are 24 de ani și este agent în cadrul Secției 5 de Poliție Rurală Axente Sever. Zilele trecute, acesta a refuzat să primească mită din partea unui șofer băut care se alesese cu un dosar penal. Datorită lui, bărbatul care încălcase grav regulile rutiere a ajuns în arest.

„Pentru că mă respect, pentru că respect uniforma pe care o port, pentru că prețuiesc onoarea mai mult decât orice sumă de bani!”
Tânărul polițist a fost lăudat de întreaga comunitate. S-a ținut bine pe poziții și a refuzat primirea banilor, după care a sesizat Serviciul Județean Anticorupție Sibiu în vederea aplicării măsurilor legale. Acesta spune că nu s-a gândit nici măcar o secundă să ia banii. „Pe tot parcursul interacțiunii cu el am încercat să rămân echilibrat. Inițial a încercat să mă amenințe că mă dă afară din Poliție, apoi a ajuns la familie și, când a constatat că nu mă sperii, a schimbat abordarea”, mărturisește Colin.

CITEȘTE AICI DE CE A DAT MITĂ ȘOFERUL

Potrivit polițistului, șoferul beat a încercat să îl mituiască, inițial, pe ocolite. Dar, văzând că agentul „se opune”, i-a spus direct ce vrea. „În primă fază mi-a zis să fac ceva la etilotestul ăla, ca să arate o valoare mai mică. Apoi, când a văzut că ”nu pricep”, a devenit mai tranșant: ”Una și cu una fac două. Spune-mi cât mă costă!”. Și l-a costat un nou dosar penal, de data aceasta pentru dare de mită….”, adaugă Colin.

„Te rog frumos să te pui pe învățat! Avem nevoie de oameni ca tine în Poliție” 
Tânărul sibian a ajuns să lucreze în Poliție de la vârsta de 21 de ani. Totul a început în 2016, atunci când a văzut la televizor că se fac încadrări. „M-am înscris pur și simplu, iar la probele sportive, pentru că am avut rezultate foarte bune, a venit la mine cel care m-a cronometrat și mi-a spus câteva cuvinte care m-au motivat mai mult decât își poate imagina”, zice Colin.

Acesta spune că vorbele care l-au motivat să continue au fost: „Te rog frumos să te pui pe învățat! Avem nevoie de oameni ca tine în Poliție”.

În această perioadă se fac înscrieri pentru Academia de Poliție și la școlile de agenți. Polițistul spune că nu crede că ar putea da sfaturi viitoarei generații, însă poate vorbi despre el și munca lui: „Fac ce îmi place și, pentru că îmi iubesc munca, nu simt niciodată că lucrez”.

Sursa: Facebook/ Politia Romana

Ultima oră

Comentariul meu