podul de piatră intră în reparații. ce vrea primăria să facă

Podul de Piatră peste Cibin, ce face legătura dintre cartierul Terezian și cartierul gării a fost construit în anul 1908, iar acum se află într-o stare avansată de degradare. Pe acolo trec zilnic sute de mașini, dar și pietoni, astfel că se impune reabilitarea completă a lui.

Pentru acest proiect Primăria se află în faza în care caută o firmă care să se ocupe de întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție. Acestea trebuie să prevadă menținerea aspectului actual al podului prin conservarea si punerea in valoare a acestui aspect, podul fiind declarat monument istoric.

Podul de piatră este un pod pe bolți cu calea sus, având lungimea totală de 41,80m și două deschideri de10,00 + 26,40m. Lățimea este de aproximativ 10,00m, fiind alcătuită dintr-o parte carosabilă cu lățimea de aproximativ 6,00 m și două zone de trotuar cu lățime utilă de 1,45m.

O dată cu podul vor fi modificate și traseele rețelelor electrice, iar iluminatul va fi asigurat de lămpi în ton cu aspectul podului. Malurile râului vor suferi și ele modificări.

Durata realizării documentațiilor necesare este de trei luni, iar suma alocată acestei etape este de 50.000 de lei.

 

Ultima oră

Comentariul meu