VIDEO Turneu final de fotbal la Sibiu dedicat tinerelor cu dizabilități

În cadrul proiectului paneuropean “Getting Every Girl on the Football Pitch” (”Fiecare fată poate juca fotbal”) se va derula la Sibiu, în perioada 17 – 19 Mai 2019, Turneul Final al Campionatului Național de Fotbal Unificat în 7 organizat de Federația Română de Fotbal și Fundația Special Olympics din România, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.

La turneu vor participa 16 echipe formate din 200 de sportive și sportivi cu și fără dizabilități intelectuale:
• 12 echipe de Fotbal Unificat Fete
• 4 echipe de Fotbal Unificat Băieți

Participanții provin din 14 județe: Alba, Arad, Brăila, Cluj, Galați, Gorj, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea. Meciurile din cadrul turneului se vor juca pe terenul de antrenament din vecinătatea imediată a Stadionului Municipal din Sibiu.

video
play-sharp-fill

”Poți să ții pasul cu fetele” (#KeepUpWiththeGirls) este un nou proiect susținut de Uniunea Europeană, care are ca scop încurajarea fetelor cu și fără dizabilități intelectuale să joace fotbal unificat.
Terenurile de fotbal din 20 de țări din întreaga Europă (Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finalnda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Olanda) vor găzdui, în această vară, fetele cu și fără dizabilități intelectuale din cadrul acestui proiect. Evenimentele sportive Special Olympics – concomitent cu campania europeană de conștientizare – urmăresc să demonstreze că fiecare fată merită să aibă oportunitatea de a juca fotbal. Turneul este susținut de Special Olympics și Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus +. În România, organizarea Turneului Final al Campionatului Național de Fotbal Unificat în 7 este susținută de Federația Română de Fotbal.
Detalii, video, fotografii vor fi postate pe tot parcursul campaniei pe pagina de Facebook Special Olympics România – https://www.facebook.com/specialolympicsromania/ și pe contul de Instagram – https://www.instagram.com/specialolympicsromania/

Campania #PotiSaTiiPasulCuFetele este susținută de Ambasadorii Globali ai Special Olympics: Didier Drogba și Cafu (legende FIFA), Veronica „Vero” Boquete și Kirsten van de Ven – vedetă a fotbalului olandez -, precum și alte vedete din lumea sportului și divertismentului, cum ar fi Ambasadorul Global Special Olympics Nicole Scherzinger, Natalia Vodianova – membru al Bordului Special Olympics și luptătorul Finn Bálor.
Campania #ȚiiPasulCuFetele („Keep Up With the Girls”) se desfășoară în cadrul mai amplu al Săptămânii Europene a Fotbalului Special Olympics – care a ajuns la cea de-a 19 ediție – și va reuni 450 de evenimente fotbalistice, cu implicarea unui număr de 40.000 de participanți pe teritoriul a 50 de țări europene.

Hastagurile campaniei sunt:
#PotiSaTiiPasulCuFetele, #TiiPasulCuFetele
Erasmus+
Special Olympics Europe Eurasia
#EFW2019, #Womenssoccer, #Womensfootball
#KeepUpWithTheGirls
#FRF

VIDEO Turneu final de fotbal la Sibiu dedicat tinerelor cu dizabilități

Despre dizabilitatea intelectuală
Mai mult de 200 de milioane de oameni din întreaga lume au o dizabilitate intelectuală, constituind astfel cel mai mare grup cu dizabilitati la nivel mondial. Dizabilitatea intelectuală trece dincolo de rase și etnii, nivel de educație, statut social sau economic, putând apărea în orice familie.
#PlayUnified #MeetTheDetermined #SpecialOlympicsRomania #HaiBRAVII
Pentru resurse externe puteți consulta site-ul organizației internaționale – https://bit.ly/2LC1xNK sau al Fundației Special Olympics România – http://specialolympics.ro/.

Despre Special Olympics România
Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Ultima oră