video foto s-a deschis târgul ofertelor educaționale din piața mare

Târgul ofertelor Educaționale, un eveniment dedicat în aceeași măsură elevilor, dar și părinților acestora, s-a deschis în cortul din Piața Mare. timp de două zile, miercuri și joi, liceele și colegiile sibiene își vor prezenta oferta celor interesați să le urmeze cursurile.

Inițiatorii Târgului Ofertelor Educaționale  sunt Inspectoratul Școlar Judeţean Sibiu împreună cu Primăria Municipiului Sibiu, alături de companii, licee și parteneri. Evenimentul va avea loc în 15 și 16 mai, 2019, în Piața Mare a municipiului Sibiu, între orele 10:00 și 19:00.

video foto s-a deschis târgul ofertelor educaționale din piața mare

În cele două zile sunt organizate standuri expoziționale ale companiilor și liceelor cu învățământ profesional și dual, unde cei interesați pot discuta în mod direct cu reprezentanții acestora.
“Caravana Meseriilor” este de asemenea parte din eveniment cu standuri interactive pentru elevi.

video foto s-a deschis târgul ofertelor educaționale din piața mare

Oferta prezentată la târg se adresează și părinților, pentru că o dată informați și ei, pot alege, împreună cu copiii lor, cel mai potrivit loc în acre vor învăța mai departe.

video foto s-a deschis târgul ofertelor educaționale din piața mare

”Acest târg este organizat la un nivel care corespunde Sibiului și industriei sibiene. Din punct de vedere economic Sibiul se dezvoltă în continuare, apar constant companii noi, iar celelalte se extind, iar aceste companii au nevoie de forță de muncă și au nevoie de tineri bine calificați în meseria pe care urmează să o practice. Din păcate în ultimele decenii meseriile au fost marginalizate atât de sistemul educațional, dar și de societate prin reducerea importanței lor. Trebuie să aducem înapoi respectul pentru meserii, noi trebuie să însuflețim în tineri încrederea în meserie. Ei trebuie să fie convinși că meserie este și va fi o meserie de aur. Este garanția unui loc de muncă decent”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

YouTube video

Târgul va fi deschis în zilele de 15 și 16 mai, între orele 10 și 19.

Ultima oră

Comentariul meu